ye-logo.v1.2

Старий-новий голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників

Культура 3344
Василь Горбатюк.
Василь Горбатюк.. Фото: ualit.org

Звітно-виборні збори Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України вдруге довірили умовну булаву керманича директору обласного літературного музею

Письменницьку громаду Хмельниччини знову очолив Василь Горбатюк. Про це інформує Портал сучасної української літератури Укр. Літ. 
Після обговорення діяльність попереднього голови Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України визнали задовільною і шляхом відкритого голосування вдруге обрали Василя Івановича Горбатюка відстоювати інтереси колег по перу і в столичних кабінетах і в обласних.

До слова, окремим рядком у роботі звітно-виборних письменницьких зборів, стояло питання співпраці літераторів саме з обласною владою. За останніх два роки на книговидання для представників обласної когорти Національної Спілки письменників України було виділено мізерні кошти, не призначено жодної стипендії молодим чи літнім письменникам, не вирішене питання з приміщенням для обласної організації НСПУ, не зрушилося з місце питання про видання журналу чи альманаху.

Попри це, хмельницькі літератори відверто не пасуть задніх у літературному процесі країни: вони отримують престижні всеукраїнські та міжнародні премії, їх запрошують до складу журі відомих літературних конкурсів і, що найголовніше, вони видають свої книги: близько шести десятків назв книг з’явилися на світ лише за три роки!

Головно це відбувається зусиллями самих літераторів, котрі змушені, витворивши плід власної інтелектуальної праці, шукати меценатів, котрі погоджуються оплатити його друк. Одиниці доносять свої доробки до читача за рахунок потужних видавництв, але це – швидше виняток, ніж правило. І навіть попри таку відверту позицію не підтримки, за словами Володимира Барни, у розрізі регіональних організацій Хмельницька обіймає досить пристойне місце, завдяки ґрунтовним літературним напрацюванням та високому фаховому рівню майстрів слова. У поточному році на її базі заплановано провести спільно з Національною письменницькою Спілкою два літературні фестивалі «Дністрове перевесло» та «Зернослов», котрі суттєво збагатять літературне життя не лише області, а й України. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую