FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Липня, 2024

Туристичний сезон відкрили у Місті над Смотричем

Фото: novini.net.ua

20 квітня Кам’янець-Подільський офіційно відкрив туристичний сезон -2013.

Вперше захід має обласний статус, тому у древньому місті презентують не лише свої туристичні принади, а й можливості інших міст та сіл Хмельниччини. Про це інформує ВжеІнфо.
О 10.00 в Старому замку розпочала свою роботу туристична виставка «Перлини Західної України: фортеці і замки», а з 11.00 до 13.00 у сесійній залі проводився регіональний туристичний форум «Хмельниччина відкриває туристичний сезон 2013 року».
Учасниками форуму стали делегації з Хорватії, Польщі, Румунії, Білорусії та Росії.
Почесними гостями стали генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштов Свідерик та депутат Верховної Ради України Володимир Мельниченко.
Під час форуму було обговорено можливості збільшення кількості туристів на Хмельниччину за рахунок популяризації невідомих пам’яток, рекреаційних можливостей, розробки нових туристичних маршрутів.
Так у Хмельницькій області нараховується понад 3 тис. пам’яток архітектури, 120 природних заказників. Майже у кожному регіоні є мінеральні джерела, великий потенціал має розвиток туризму на Дністрі.
Вперше область заговорила про створення єдиного туристично-інформаційного центру, де б займалися координацією туристів та популяризацією потенціалу Поділля.