ye-logo.v1.2

«Відлуння» переїздить до Києва, а «Розкуття» триватиме п’ять днів!

Культура 2923
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння», який наприкінці літа з 2008 року вже традиційно приймав Хмельницький, цього року проходитиме у Києві.

 Причина банальна – відсутність коштів. А от всеукраїнському фестивалю мономистецтв «Розкуття», який вже вдев’ятнадцяте організовує керівник монотеатру «Кут» Володимир Смотритель, пощастило більше – хмельничани та гості міста зможуть насолодитися ним у повній мірі – з 27 по 31 травня. Річ у тім, що через недостатнє фінансування, адже кошти доводилося випрошувати у спонсорів, останні шість років він проводився у скорочені терміни – протягом вечора доводилося виступати учасникам різних жанрів й уся програма втискалася у три фестивальні дні. Цього ж року з міського бюджету на захід виділили 40 тисяч гривень. Як зізнається Володимир Смотритель, це невелика сума для заходу такого рівня, адже за тиждень треба прийняти більше двадцяти учасників. Проте він дуже вдячний міській владі та Сергію Мельнику, які після зимових «баталій» нарешті його почули та профінансували.
За словами Володимира Смотрителя, одна з родзинок цьогорічного фестивалю – повернення номінації авторського документального кіно, яка існувала перших п’ять років життя «Розкуття» й ось, через 15 років, вдалося реанімували її.
До речі, наступного року фестиваль відзначатиме 20-річний ювілей й Володимир Смотритель планує провести шість різнопланових вечорів на найбільших сценах Хмельницького та великий гала-концерт за участю найкращих учасників усіх років існування «Розкуття».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую