ye-logo.v1.2

Хмельницький конкурс краси "Miss school - 2015": битва інтелектів і краси

Культура 5542

Школярки не дефілюватимуть у купальниках, проте демонструватимуть свої театральні та інтелектуальні здібності, відтворюючи на сцені образи жінок із творів української літератури.

Конкурс проводиться у три етапи. Перший, відбірковий тур тривав з 1 грудня 2014 року по 20 січня 2015. Навчальні заклади самостійно проводили цей етап, організовуючи власні конкурси краси. Їхні переможниці перейшли до наступного туру - кастингу-співбесіди, який відбувався протягом 2-7 лютого 2015 року. Хоча у першому етапі взяли участь близько 70% хмельницьких шкіл, у другому турі багато претенденток, за словами організаторів, відмовилися від конкурсу через важку конкурсну програму. До завершального етапу, фіналу пройшли 12 дівчат.
"Головна мета цьогорічного конкурсу - звернути увагу молоді на українську творчість, - розповідає заступник директора Будинку культури і організатор конкурсу Сергій Щербанюк. - Ми прагнемо виховати у них національну свідомість і патріотизм. Тому дівчата будуть представляти себе на конкурсі в традиційних українських костюмах і ділитимуться своїми уявленнями про образи жінок з творів українських письменників."
Особливістю конкурсу краси серед школярок 2015 року стануть український мотив й інтелектуальність. Головними умовами відбору були фізичне здоров'я, інтелект і творчість.
"Більшість учасниць не вміють правильно дефілювати, однак вони є цікаві, розносторонньо розвинені особистості. Дівчата начитані, талановиті, при цьому щирі та не зіпсовані і це є найважливішим, а дефілювати ми їх швидко навчимо. - розповіла режисер-постановник конкурсу "Miss School" Юлія Ковальчук."
Цього року серед претендентів на титул "Міс школа" плавчині, танцюристки, театралки і навіть каратистки. Дівчата дуже відповідально поставилися до підготовки у конкурсі.
"Я обрала для конкурсу собі образ Лілеї з вірша Тараса Шевченка, вже придумала як його зіграю. Досить цікаве завдання, адже є можливість креативно підійти до його виконання, - поділилася учениця школи №16 Ліана Польовик .
Фінал конкурсу "Miss School - 2015" відбудеться 26 лютого о 18.30 у міському Будинку культури (Проскурівська, 43).

До речі, інтернет-голосування відбудеться на сайті Газети Є. Розпочнеться воно за кілька днів.  

Дарія ПАСТЕРНАК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую