ye-logo.v1.2

Рок-н-рол, шкільні банти і таранька: чим здивував перший день «Rock&Buh FESTу» в Хмельницькому

Культура 3830
«Rock&Buh FEST» відкрив фестивальний сезон в Україні
«Rock&Buh FEST» відкрив фестивальний сезон в Україні. Фото: автора

На сцені біля Бугу виступило вісім хмельницьких гуртів.

Сьогодні у Хмельницькому стартував перший музичний фестиваль «Rock&Buh». Він став унікальним за багатьма показниками: зовсім молоді гурти з Хмельницького отримали можливість виступити на професійній сцені з відомими музикантами, ініціатором рок-фестивалю стала міська влада, а вхід на фестиваль – абсолютно безкоштовний. Перераховувати усі родзинки можна довго. Чого лише вартий Мяч Дредбол – найкращий фестивальний ведучий в Україні, і хедлайнери, яких можна почути вживу. Менше з тим, «Rock&Buh» відкрив фестивальний сезон 2017 і став кращим подарунком для випускників хмельницьких шкіл, адже сьогодні у них був ще й останній дзвінок, тож багато хто прийшов на фестиваль у шкільній формі і з бантами.

Для випускників 9 класу фестиваль став кращим подарунком до останнього дзвоника.

Не зважаючи на те, що на фестивалі здебільшого виступають маловідомі Хмельницькі гурти, у наметовому містечку можна зустріти молодь з Луцька, Тернополя, Вінниці, Одеси, Києва, Дніпра і навіть з Миколаєва. Але найдовше з усіх на «Rock&Buh FEST» добирався 19-річний Олександр Супрун із Вінниці. Хлопець їхав через Дніпро, Київ, Чорнобиль, Луцьк, Львів, Мукачево, Ужгород і Тернопіль. Свій маршрут Олександр пояснив тим, що він – автостопер, а на фестиваль приїхав на запрошення друзів.

В наметовому містечку не дуже людно, але принаймні весело. Один намет поставили навіть хлопці з Хмельницького (білий, праворуч).

Перший день фестивалю відкривали гурти «Малювати Квадрати», «Синтез DNK», «Banana Bus», «NevermindiA» і «Zворотня Dія». А хедхайнерами вечора стали «Станза», «Чумацький Шлях» і «Моторролла».

Та найбільш інтригуючим був виступ «Banana Bus», адже організатори ще на відбірковому турі порівняли його із всесвітньо відомими «Sex Pistols» і «Motоrhead». Правду кажучи, очікування не виявилися надто завищеними: гурт хоч і виступав третім за рахунком, але так запалив публіку, що цілком мігби стати одним з хедлайнерів цього вечора.

 

«Ми – "Banana Bus" і валимо рок-н-рол» – сказав вокаліст гурту Валентин Тюх.

Як не дивно, першими хвилю «Banana Bus» вловили дівчата. Хлопці спершу стояли подалі, але на «сочній пєсні про сочну женщіну» відривалися почали усі разом. Не заважав навіть дощ, який час від часу починався. Мяч Дредбол навіть підкинув ідею для стартапу – продавати під сценою дощовики, та навряд чи цей «бізнес» може стати прибутковим: дощ стихав так само раптово, як і починався.

Ведучий Мяч Дредбол заряджав усіх фестивальним настроєм не тільки зі сцени.

До речі, про «продавати» і «купувати». На фестивалі «Rock&Buh» можна не лише послухати хорошу музику, а й смачно поїсти. У «Food-зоні» праворуч від сцени можна спробувати квас, медовуху, або ж кока-колу, кому ще не має 21-го. Також тут можна поїсти різноманітні сендвічі, стейки, шашлик, картоплю і навіть тараньку. А в наметі «Віденська кава», окрім чорного напою, продають фестивальний мерч. Щоправда кепок вже не залишилося – розлетілися як гарячі пиріжки, а от футболку з логотипом фестивалю за 180 гривень ще можна спробувати застати.

Гурт «NevermindiA» вперше виступав на великій сцені, але молодь прийняла музикантів «на ура».

Також сьогодні на сцені «Rock&Buh FEST» виступив наймолодший рок-гурт Хмельницького – «NevermindiA». Наймолодший він тому, що існує лише з грудня 2016 року. Це їх перший виступ на великій сцені, і можна з впевненістю сказати, що вдалий. Однак найбільше молодь чекає хедлайнерів. Кого не спитаєш, у відповідь – «Тартак», «Чумацький шлях» і «Мотор’ролла».

Перший день фестивалю закривав гурт «Мотор ’ролла». Фото: з facebook-сторінки Сергія Присяжного

«Станза», «Чумацький шлях» і «Мотор’ролла» стали учасниками першого фестивального дня. А завтра, 27 травня, на сцену вийдуть «Black Jack», «Баbай», «Панацея», «Sova», «Under the Tank» і «Mufftrain». А завершувати програму першого музичного рок-фестивалю у Хмельницькому будуть гурти «Krut», «Без Обмежень» і «Тартак».

Тож усі, хто пропустив перший день «Rock&Buh FESTу», не впустіть можливість почути і підтримати молодих талановитих музикантів з Хмельницького завтра. Не кажучи вже про хедлайнерів, які виступлять на закритті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую