ye-logo.v1.2

У Хмельницькому представили фотографії про діалог людини з природою

Культура 5091
Ленд-арт – мистецтво про мінімальне втручання людини у природу
Ленд-арт – мистецтво про мінімальне втручання людини у природу. Фото: автора

Виставку присвятили 20-й річниці ленд-арт симпозіуму у Могриці.

У Хмельницькому відкрили експозиційний проект всеукраїнського ленд-арт симпозіуму «Простір покордоння». Починаючи з 1997 року він традиційно проходить на крейдяному плато біля археологічного простору скіфського та слов’янського городищ поблизу села Могриця Сумської області. І за 20 років цей симпозіум став столицею ленд-арту в Україні.

Як пояснили організатори, ленд-арт – це такий напрям мистецтва, який формує екологічне ставлення до довкілля і стверджує гармонійну взаємодію людини з оточуючим світом. Таким чином у своїх роботах митці намагаються підкреслити і означити те, що вже існує в природі тисячі років, незалежно від примх людини.

Художники створюють образи з мінімальним втручанням у довкілля і використовують переважно природні матеріали.

У Хмельницькому цей проект представили учасники кураторської групи і художники проекту – Антон Саєнко, Наталія Лісова і Юрій Вишняков.

У «Просторі покордоння» можна побачити роботи митців з Києва, Харкова, Вінниці, Дніпра, Львова, Ужгорода, Запоріжжя, Миколаєва, Луцька і Сум. А окрім фотографій є ще інсталяція Антона Саєнка, який довгому білому сувої об’єднав назви усіх представлених робіт: «Курганне поле», «Озерця», «Гребля», «Сузір’я», «Червоний ліхтар», «Сонячний птах», «Коловрат», «Караван», «Мушлі»… Художник пояснив, що таким чином хотів пояснити суть самого ленд-арту – те, що ландшафт можна досліджувати як сутність і творчу субстанцію, через образи, дії, звук чи жести.

 

Слова на білому сувої, які тягнуться від самої стелі, це назви представлених у експозиції робіт.

Переглянути «Простір покордоння» у Хмельницькому можна ще до 26 листопада.

Експозиційний проект діє у приміщенні обласного художнього музею за адресою: вул. Проскурівська, 47. Вартість вхідного квитка – 10 гривень (для дітей) і 20 гривень (для дорослих).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую