FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Липня, 2024

«Іловайськ 2014»: у Хмельницькому покажуть останні фото учасників трагічних подій

На виставці будуть представлені роботи зроблені під час трагічних подій Іловайського котла. Фото: volyn24.com

Для більшості бійців ці знімки були останніми в житті.

Завтра, 10 листопада о 15:00 у музеї історії міста Хмельницького відбудеться відкриття виставки фотографій «Іловайськ 2014». На експозиції буде представлено близько сотні робіт українських фотокореспондентів.

За словами організаторів виставки, для більшості бійців ці знімки були останніми в житті – одні загинули при виході по «зеленому коридору», інші потрапили в полон, треті отримали важкі поранення. Авторами представлених на виставці фото є Олександр Глядєлов, Максим Дондюк, Максим Левін і Маркіян Лисейко.

Довідка:

Бої за Іловайськ, відомі також як Іловайський котел – бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області у ході війни на сході України у серпні 2014 року.
18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23-24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні. 29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. 29 серпня о 6:00 ранку російський офіцер прибув до Многопілля і повідомив українській стороні, що вихід має відбуватися без зброї. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста за попередньо домовленими з російською стороною маршрутами. Колони були розстріляні на марші.

   

Усі світлини зроблені під час трегедії під Іловайськом. Фото: volyn24.com