ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відвирував фестиваль камерної музики

Культура 5228
На фінальному концерті фестивалю виступав академічний симфонічний оркестр
На фінальному концерті фестивалю виступав академічний симфонічний оркестр. Фото: автора

З 24 лютого по 11 березня неповторні імпрези звучали на IХ Міжнародному фестивалі.

У Хмельницькому відвирував фестиваль камерної музики, який в нашому місті відбувся вже вдев’яте.

В рамках заходу для хмельничан та гостей міста було організовано 12 концертів, на яких звучала як сучасна музика, так і твори закордонних композиторів.

«Програма фестивалю була дуже насичена творчістю українських композиторів. Цього року глядачів дивували своїм талантом гості з Австрії, Швейцарії, Бельгії, Польщі, Німеччини, США та Китаю», - розповів директор філармонії Олександр Драган.

Відкриття фестивалю відбулося концертом Хмельницького симфонічного оркестру, диригентом якого був китаєць, який наразі мешкає в США Сунь Сюнь. Глядачі, які прийшли послухати маестро тричі викликали його на біс. Також під час фестивалю у філармонії виступали видатний український композитор Мирослав Скорик та оперний співак України Олександр Востряков.

Подружжя музикантів Катажина та Кшиштоф Полонек у супроводі академічного симфонічного оркестру.

Лауреатка міжнародних конкурсів Ольга Абакумова під час емоційного виконання творів Лесі Дичко.

На закриті фесту перед хмельничанами виступали солісти Берлінської філармонії - подружжя Катажина та Кшиштоф Полонек. Гості виконали твори Йогана Брамса, а їхній харизматичний, сповнений теплими тонами стиль не залишив байдужим жодного глядача у залі Хмельницької філармонії. Також того ж вечора прозвучала вокальна та оркестрова музика Лесі Дичко. Зокрема, один з останніх творів під назвою «Три етюди зими». Фінальна частина цього твору була присвячена трагічним подіям на Євромайдані. В ній композиторка відобразила болісні переживання лютого 2014-го року, увіковічнивши пам’ять Небесної сотні.

Хмельничанка Аліна Бабійчук, яка відвідала два концерти каже, що фестиваль пройшов на високому рівні, адже відомі у всьому світі композитори та диригенти приїхали до Хмельницького, аби ми мали змогу насолодитися чудовою музикою.

На фінальному концерті Ольга Малик була солісткою-скрипалькою Академічного симфонічного оркестру. 

Вадим Василишин

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую