ye-logo.v1.2

Свято у ритмі джазу: в обласному центрі відгримів перший день фестивалю «Джаз Фест Поділля»

Культура 3838
ТНМК запалював на джазовому фестивалі у Хмельницькому
ТНМК запалював на джазовому фестивалі у Хмельницькому. Фото: автора

Хедлайнери - гурт “Танок на майдані Конґо”

Учора, 11 травня, у Хмельницькому стартував п'ятий ювілейний фестиваль “Джаз Фест Поділля”. На двох сцена - поблизу кінотеатру ім. Т.Шевченка та біля ТЦ “Дитячий світ” відбувалось музичне дійство. Хедлайнерами першого фестивального дня був гурт “Танок на майдані Конґо” (ТНМК), з програмою “Джазі”.

««Джаз Фест Поділля» ми проводимо раз на два роки. Цьогоріч він найпотужніший. Ми запросили спеціального гостя, який дозволить розширити аудиторію – це “Танок на майдані Конґо”. Гурт завершуватиме перший день фестивалю. Передував його виступу Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр, який також був одним зі співорганізаторів фесту. Також почули квартет Олексія Пєтухова з Одеси», - розповідає начальник управління культури та туризму міськради Артем Ромасюков.

За його словами, проведення джазового фестивалю є ознакою високої культури міста. Саме тому захід відновили після кількарічної паузи через події на Сході країни. Вперше «Джаз Фест Поділля» відбувся ще у 2005 році.

Для фестивалю обладнали дві сцени

Охочих побачити і почути джазове свято зібралось чимало. Запальні ритми не залишали байдужими містян, які просто перед сценою пускались у танок. Значно побільшало глядачів ближче до 22.00 години, коли запланували виступ хедлайнерів. І не дивно, бо за словами фронтменів гурту, вони підготували для Хмельницького дещо справді особливе – програму «Джазі».

Містян дивували виконавці естрадно-духового оркестру

«Джаз - це особлива «тєма» і треба вміти особливі речі для того, щоб грати цю програму. Хмельничани взагалі ніколи не бачили цієї програми «Джазі» і будуть здивовані з першого до останнього треку. Навіть для нас ця програма кожного разу, як повна імпровізація», - каже вокаліст ТНМК Олег «Фагот» Михайлюта.

Дехто танцював під джаз

Олександр «Фоззи» Сидоренко додає, що програму створили ще у 2003 році. Вона містила перероблені пісні ТНМК під джаз. На звичайних концертах цих композицій ніхто ніколи не чув.

Місце під сценою "жило своїм життям"

««Джазі» це зазвичай виклик та іспит. Програма стара, але потрошки оновлюється. Зараз ми десь раз на рік її граємо. Ми готові до того, що частина аудиторії, яка прийшла, буде чекати знайомих пісень, але їх не буде», - додає «Фоз».

Ближче до вечора публіки побільшало

За його словами, колектив був дуже здивований запрошенню на джазовий фестиваль у Хмельницький. Тим більше, коли дізнались, що він просто неба і безкоштовний. Каже, ті хто задумали таке музичне дійство - молодці.

"Фоззі" каже, що "Джазі" - це особлива програма

Перший день фестивалю завершився феєрично та драйвово. Ті, хто не встиг учора, може насолодитись якісною музикою і сьогодні. На двох локаціях хмельничани та гості міста можуть почути:

14.00 година - Дитяча музична школа №1 імені М.Мозгового)вулиця Проскурівська, 18) – майстер-клас одесита Олексія Пєтухова.
15.00 година - сцена біля ТЦ «Дитячий світ»
- Проскурів-Сіті Бенд Хмельницького музичного коледжу імені В.Заремби
- Гурт «La Chica Bossa»
- Гурт «Free Jam»
18.00 година- сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка
- Естрадний оркестр Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області
- Oferjazzband (Київ)
- Julinoza (Одеса)
- Майстер-клас з соло джазу від Інни Зайченко та Дмитра Мостового
- Гурт "The Hypnotunez" (Вінниця)
- Volga: funk (Київ) 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую