ye-logo.v1.2

У Кам’янці вперше за кошти громади видадуть три книги місцевих авторів

Культура 1766
Експертна рада визначила книги, видання яких профінансує міський бюджет
Експертна рада визначила книги, видання яких профінансує міський бюджет. Фото: kam-pod.gov.ua

З бюджету виділили 100 тисяч гривень.

Сьогодні, 12 червня, на засідання експертної ради у Кам'янці-Подільському вирішили профінансувати видання трьох книг місцевих авторів. Як повідомляють у прес-службі міськради, вперше цього року міська влада ініціювала виділення ста тисяч гривень для підтримки місцевих авторів та видавців.

«На розгляд експертної ради надійшло три пропозиції від кам’янчан із чітко окресленим кошторисом проектів та власне, уже готовими до друку, книгами. Члени ради прийняли рішення виділити кошти на кожну з поданих пропозицій. До 18 червня можна оскаржити це рішення, а через десять днів, згідно розпорядження міського голови, можна буде розпочати процедуру фінансування. 40 відсотків книг буде передано на бібліотеки міста, 10% - залишаться в міській раді як презентаційний матеріал та 50 % - отримує автор», - йдеться у повідомлені міськаради.

Перелік книг, які видадуть за кошти місцевого бюджету:

Переклад сонетів “Адам Міцкевич “Кримські сонети”” представила Юлія Лискун, в якому прагнула зберегти ритміко-інтонаційні та образно-стилістичні особливості оригіналів. Книга двомовна – українсько-польська. Кількість, яку планує видати ініціатор ідеї – 200 примірників та кошторис проекту 3 тис. 200 гривень.

Повість-колаж у новелах Мар’яна Красуцького “Грози над териконами”. Це книга про мужність і стійкість, любов до рідної землі, до України, готовність віддати за неї найдорожче – житття, про справжніх Героїв-захисників Донбасу та їх добровільних помічників – волонтерів. На вихід у світ двохсот її примірників потрібно 4 тисячі гривень.

Монографія Наталії Урсу та Уляни Бугерчук “Чари козацького письма. Мальовниче життя Бориса Негоди”, в якій розкриваються характерні риси творчої спадщини Бориса Негоди, яка є вагомою складовою подільської культури, зокрема художньої творчості на Кам’янеччині. Запропонована до друку кількість примірників – 500, вартість – 48 тисяч 505 гривень.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую