FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
10 Травня, 2024

Віктор Павлік і «Галявина байок» – у Чорному Острові проведуть Всеукраїнський фестиваль

Анатолій Бєлєванцев переконаний, що Чорний Острів буде відомий далеко за межами Хмельниччини.. Фото: зі сторінки Фейсбук

Вже у цю суботу на Хмельниччину з’їдеться чимало любителів розваг та гумору!

14 липня у Чорному Острові відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль народного мистецтва та ремесел «Чорноострівський ярмарок».

За словами головного спеціаліста відділу освіти, культури і туризму Чорноострівської громади Анатолія Бєлєванцева, такий фестиваль проводиться вперше, але не востаннє. Адже у громаді функціонує літературно-краєзнавчий музей імені Леоніда Глібова, відомого байкаря.

«Музей є нашою історичною родзинкою, тому що Леонід Глібов працював в Чорному Острові півтора року і найплідніший період його творчості проходив саме тут. Перебуваючи у Чорному Острові він написав 74 байки, 2 пісні та декілька своїх п’єс», – розповідає Анатолій Бєлєванцев.

В рамках фестивалю у Чорному Острові планують відкрити «Галявину байок». Це буде своєрідною родзинкою, адже у парку розмістять дерев’яні скульптури, які відображають героїв тих байок, які писав Глібов у Чорному Острові.

Першою буде байка «Щука», а щороку галявину доповнюватимуть іншими героями-скульптурами.

На фестиваль, за словами Анатолія Васильовича приїдуть представники шести областей.

«Таким чином ми хочемо прокласти містки між областями та громадами. До прикладу, до нас їдуть колективи з Миколаївської області, теж з ОТГ, і ми хочемо бачити, як все відбувається у них, налагодити культурно-мистецькі зв’язки. Ми робимо це для того, щоб наші колективи могли поїхати в інші міста, мали можливість розвиватися», – каже Бєлєванцев.

У громаді кажуть, цього року зроблять перший фестиваль, можливо не такий масштабний, а вже наступного – збудуть спеціальні локації для справжнього ярмарку.

До речі, у програмі фестивалю «Алея майстрів», де можна буде придбати вироби декоративно-ужиткового мистецтва, ярмарки, екскурсії по селищу та у музей Леоніда Глібова. Для малечі працюватиме містечко атракціонів та справжній квест «У пошуках панського скарбу». А на останок усіх розважатиме народний артист України Віктор Павлік!

 

Читайте також: Афіша заходів на 13-15 липня