ye-logo.v1.2

Кам’янець-Подільський перетвориться на прикордонний замок XVII століття

Культура 3632
Фестиваль військово-історичної реконструкції «Schola militaria» відтворить події XVII століття
Фестиваль військово-історичної реконструкції «Schola militaria» відтворить події XVII століття. Фото: з фейсбуку

У місті анонсували проведення фестивалю військово-історичної реконструкції «Schola Militaria».

Услід за Всеукраїнським фестивалем історичної реконструкції "Остання столиця", який відбудеться в Кам’янці-Подільському наприкінці серпня та відтворюватиме історичні події 20-х років ХХ століття, в місті анонсували про ще одне дійство, яке не залишить байдужими любителів історичних військових баталій. З 28 по 30 вересня у місті над Смотричем відбуватиметься фестиваль військово-історичної реконструкції «Schola militaria».

Як обіцяють організатори фестивалю, на три дні Старий замок Кам’янця-Подільського перетвориться на прикордонний замок середини XVII століття. Глядачам обіцяють спільні тренування військ залоги, змагання козаків, гайдуків та мушкетерів та візьмете інтерактивну участь в житті табору. Окремою цікавинкою для відвідувачів стане відтворення бою.

Директор Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександра Заремба, анонсуючи захід, зізнається, що це буде справжній фестиваль живої історії. «За відчуттями наша "військова школа" за всіма параметрами вийшла з періоду "початкової" і на повних парах йде в напрямку "старшої", або, навіть, маю надію з часом, "вищої". На цей рік для наших учасників і глядачів ми готуємо низку сюрпризів, завісу таємниці над якими будемо припіднімати поступово», - обіцяє Олександр Заремба.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую