ye-logo.v1.2

Незабаром у Хмельницькому з'явиться мурал із старовинними будівлями міста

Культура 2542
У Хмельницькому побільшає стріт-артів
У Хмельницькому побільшає стріт-артів. Фото: автора

Стіну на в'їзді до обласного центру прикрасять до Дня міста.

 Впродовж трьох днів місцеві майстри працюють над розписом стіни, довжиною майже двісті метрів у Ружичній. Сьогодні завершують нанесення контурів майбутніх малюнків, а з понеділка будуть розфарбовувати їх. Роботу планують завершити до кінця наступного тижня.

Раніше на цій стіні вже був патріотичний стріт-арт, за який тоді взялися організатори «Республіки». Але за кілька років малюнки через вологу поверхню полущилися і втратили привабливий вигляд.

Цього разу новий мурал стане подарунком хмельничанам до Дня міста від міської ради. Розписом стіни зайнялися майстри і учні Вищого професійного училища №25.

Як розповіла голова профспілки училища Наталія Салабай, стріт-арт присвячений історичній архітектурі Хмельницького. Місцями між старовинними будівлями на стіні також з'являться пам'ятники, які асоціюються з нашим містом.

Вже три дні триває робота над муралом

«Ми вибрали найстаріші та найефектніші історичні будівлі міста, які зараз є і використовуються. У нас була задумка почати малюнок з поля, де нічого не було. Потім зобразити давні єврейські хатинки, і з старовини перейти на сучасне. Але виявилося, що в нашому місті є дуже багато історичних гарних будиночків, - говорить Наталія. - Кількість будівель, які будуть намальовані на стіні, ще не відома, бо вони постійно додаються. Розмір і форма стіни вносить свої корективи. Ми планували одне. На місці побачили, що стіна дуже різко звужується. Тому нам довелося дещо змінювати і додавати».

Будуть й пам'ятники поміж будівлями

Контури малюнків наносять майстри училища, а ось розфарбовувати їх будуть вже учні-живописці. «З понеділка будуть діти. В учнів вже є практика, і ще тут наберуться досвіду. Зберемо групу народу, чоловік 10-15», - додає голова профспілки.

Скільки цього разу прослужить мурал – невідомо. Оскільки за стіною земля, волога всерівно буде пробиватися. Але, за словами майстрів, фарбу виділили якісну і грунтування зроблено добре. Тож бруд і болото від дороги можна буде змити водою.

Вже за тиждень можна буде побачити кінцевий результат

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую