ye-logo.v1.2

Як ви ставитеся до подій навколо Євробачення 2012

Культура 2268

Події, що розгорнулися навколо пісенного конкурсу «Євробачення», зокрема навколо відбору представника від України, вкотре показали нашу країну не з кращого боку.

 Нагадаємо, вночі з 26-го на 27-ме лютого після оголошення результатів голосування у прямому ефірі на Першому Національному стало відомо, що Україну на «Євробаченні-2011» представить Міка Ньютон. Втім, незадоволені й обурені результатами нацвідбору представника України на «Євробачення-2011» розмістили в інтернеті петицію до Першого Національного. Після цього НТКУ вирішила провести переголосування за фіналістів відбору на «Євробачення». Водночас заступник глави адміністрації Ганна Герман заявила, що наполягатиме на розслідуванні проведення відбору кандидатури від України. Думкою відомих співочих хмельничан поцікавився «Проскурівський телеграф».

Майя  Онищук,  скрипалька: «Я просто в шоці від вибору фіналістки! Вважаю, що голосуван­ня було непрозорим, а результати були сфальсифіковані. Якщо пригадати виступ Міки Ньютон на фестивалі в Юрмалі, то вона навіть не дійшла до 3 рівня та зганьбила Україну. Навіщо нам повторення ситуації на Євробаченні? Адже Міка навіть 15 місця не займе, як на мене. Я впевнена, що Україну гідно представили б Джамала або Міла Нітіч, в яких сформований досить сильний вокал. Ми маємо підтри­мати той рівень, який показала Руслана, «засвітивши» Україну на весь світ».

Наталя  Валевська,  співачка: «Коли дізналася про результати голосування, одразу зателефонувала та привітала Міку з перемогою. Вважаю, вона достойна представля­ти Україну на конкурсі «Євробачен­ня-2011» в Дюссельдорфі. Жодна політична сила не має втручатися у культурне життя країни. Міка Ньютон добре відома на теренах України, тому не дивно, що за неї віддали свої голоси більшість глядачів. Приємно вразив вчинок Джамали, яка достойно покинула проект, відмовившись від переголосування».

Іван  Березовський, соліст Національного оперного театру, учасник відбіркового конкурсу «Євробачення-2011»:

«Що б там не говорили, але Міка Ньютон набрала найбільше голосів у всіх видах голосування. І майже всі члени журі дали їй по десятці. А як це зроблено, це вже інше питання. Особисто я вважаю, що серед дівчат гідними перемоги були Джамала та Злата Огнєвич, це стосується і пісні, і виконання. А Міка Ньютон вже показала, на що здатна – на конкурсі «Нова хвиля» не ввійшла навіть у десятку. Щодо чоловічої частини конкурсантів, то вважаю, що я виступив найкраще. До того ж, Дюссельдорф знаходить­ся в католицькій частині Німеччи­ни, крім того, у світі чимало духовних людей. Так що моя пісня знайшла б свою аудиторію. А що стосується переголосування, то і Джамала, і Злата відмовилися брати в ньому участь. Джамала пояснила це тим, що в разі її згоди прийняти в ньому участь, «знайдуться люди, які вчергове зроблять спроби принизити мене та інших вико­навців».

Міла  Нітіч, співачка, учасниця відбіркового конкурсу «Євробачення-2011»: «Вражає фальсифікація голосів, причому, голоси кралися не лише трьох учасників, які посіли призові місця, а й усіх інших. Це неправильно, і голосування має бути відкритим, і прозорим, щоб усі бачили табло, з якого було б видно, хто і скільки голосів набрав. Але такого не буде ніколи, бо завжди прийде людина, яка заплатить за те, щоб з одного сервера відправлялося море СМС-повідомлень. Мене вражає, що наша країна уже який рік не може відправити учасника на цей конкурс без скандалу».

Віктор  Шайда, лауреат Міжнародного фестивалю мистецтв «Слов’янський базар»: «Те, що організатори конкурсу дозволили голосувати з однієї Ай Пі-адреси, – велика помилка. Оскільки це дозволяє маніпулювати з кількістю голосів. Якщо ж судити по справедливості, то на першому місці мала би бути  Джамала, на другому – Злата Огнєвич, і лише на третьому Міка Ньютон. Думаю, що наша Люда Нетичук теж достойно представила б нашу країну, бо сумнівів її талант уже ні в кого не викликає. До речі, Міка, одна з небагатьох українок, які брали участь у відбірковому конкурсі. І дивно, чому її сценічний образ та ім’я не українські. Та й пісня, з якою вона поїде на «Євробачення», – теж. А щодо самого конкурсу «Євробачення», то його ідея в нас знівельована. Бо незрозуміло, для чого туди їдуть наші учасники. Руслана була єдиною від України, яка показала, хто вона і звідки».

Тетяна  Рябініна, співачка: «Звичайно, це дуже прикольно, що в Україні зараз роблять конкурс серед виконавців, які хочуть представляти Україну на «Євроба­ченні». Добре, що його розкручу­ють, про нього багато говорять і пишуть, що до нього долучають усіх українців, які цікавляться укра­їнським шоу-бізнесом, яким не байдуже, хто представлятиме нашу країну на такому престижному пісенному конкурсі. Але саме журі «підклало собі бомбу», коли не продумало ретельно правила кон­курсу, процесу голосування за артистів. Тому маємо ту ситуацію, яку маємо, коли за Міку Ньютон прийшло дуже багато «смс-ок», але з кількох номерів телефону, а за Злату Огнєвич трохи менше, але з різних. Тобто, є підстави вважати, що Огнєвич підтримує більше людей, а за Ньютон відсилали «смс-ки» з її оточення. Сьогодні самі організатори відбіркового конкурсу розуміють, що припустилися помил­ки. Але чи це щось дасть?.. Мабуть, скандалів навколо «Євробачення» ще буде чимало. Щодо мене, то я вважаю, що Злата Огнєвич більш достойна представити Україну на цьому конкурсі. У неї вражаючий вокал, ідеально поставлений голос, вона яскрава, дружить з мікрофо­ном, вміє вести себе на сцені. Дивлюся на неї – і насолод­жуюся.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую