ye-logo.v1.2

В одному сіл Хмельницького району відкриють унікальний музей народного побуту

Культура 3249
Наразі уже зібрали чималу колекцію старовини, з якої формуватимуть експозиції музею
Наразі уже зібрали чималу колекцію старовини, з якої формуватимуть експозиції музею. Фото: Анатолія Бєлєванцева

Колись Миколаїв славився на всю округу своїми ремеслами.

В селі Миколаїв Чорноострівської ОТГ, що в Хмельницькому районі, відкриють унікальний музей народного побуту. Наразі тут уже зібрали чималу колекцію старовини, з якої формуватимуть експозиції музею.

«Миколаїв - має надзвичайно цікаве історичне минуле. Колись він було доволі великим панським містечком. Славився на всю округу своїми ремеслами, тож люди жили тут заможні. Тому в музеї цього села ми хочемо показати, наскільки різноплановим тут було життя. Скажімо, тут були поширені швацьке ремесло, досі збереглися колодки, по яких шили чоботи для панів, спеціальні корсетниці, по яких шили одяг для тодішніх модниць… Тут був завод по обробці шкіри і її продавали навіть до Європи. Надзвичайно багато цікавих речей збереглося в місцевих мешканців: старовинний одяг, рушники, які демонструють місцеву вишивку, знаряддя ремісників, посуд... Усі експонати зібрала місцевий бібліотекар», - розповідає Анатолій Бєлєванцев, головний спеціаліст з відділу освіти, культури, молоді та спорту Чорноострівської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

Наразі в школі уже виділили просторий клас, в якому й облаштують музей народного побуту. Відкрити його планують уже найближчим часом.

Читайте також: В Чорному Острові створюють парк скульптур за байками Глібова.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую