FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Липня, 2024

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 29 квітня - 5 травня

Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: автора

Програма заходів.

Цього тижня хмельничани відпочиватимуть незвично багато. Додаткові вихідні дають можливість ще більше часу для активного дозвілля. Тож, щоб ви мали чим себе зайняти, читайте чергову підбірку подій у Хмельницькому протягом тижня.

У центрі Хмельницького триває Великодній ярмарок, де жителі та гості міста мають можливість придбати святкові сувеніри і поласувати смаколиками. Також протягом тижня на території ярмарку відбуватимуться цікаві майстер-класи, присвячені пасхальній тематиці.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У музеї-студії фотомистецтва відкрили всеукраїнську художню фотовиставку "Погляд - 2018". Фотовиставку "Пам’ятки України" демонструють у приміщенні міської централiзованої бiблioтечної системи. Виставка "Рослини-хижаки і мешканці джунглів" діє на другому поверсі Хмельницького ЦУМу. Виставка "Made in Ukraine. Мистецтво батика" триває в галереї «квARTира» Хмельницького обласного художнього музею.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (29 квітня)

Фото: Zhytomyr.Travel

Презентація книги Василя Тибеля «Бурштин»

Чому відбувається бурштинова лихоманка на заході України? Які надприродні сили задіяні у цьому кривавому бізнесі? Та що, окрім наживи, штовхає людей до нелегального видобутку «сонячного каменю»? Що залишиться в остачі, якщо відкинути від цього явища політику та гроші?» - на ці та інші питання шукає відповіді у своїй книзі письменник.

Коли: 17:00

Де: Книгарня «Є» (Проскурівська, 2)

Вартість: безкоштовно

Вівторок (30 квітня)

Фото: globalclub.su

Сімейний майстер-клас із робототехніки "Тато + син"

Під час весняних сімейних свят, що може бути краще, ніж провести час зі своєю дитиною пізнавально та з користю? Roboclub "Винахідник" дає чудову можливість поринути у світ робототехніки та відчути себе справжньою командою інженерів-робототехніків для вас та ваших діток. Вік діток - від 5 до 16.

Коли: 18:00

Де: Робоклуб "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 200 гривень (для команди)

Майстер-клас із робототехніки

Драйвовий майстер-клас за методикою LEGO Education зі справжньої робототехніки для дітей віком 10+, який закінчиться перегонами власностворених запрограмованих роботів! Не пропустіть, проведіть вихідні з користю. Тривалість - 2 години. 

Коли: 15:00Де: Робоклуб "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 100 гривень

Середа (1 травня)

Фото: gazeta.ua

Концерт гурту "The HARDKISS"

Це третій студійний альбом українського гурту The Hardkiss, представлений 19 вересня 2018 року. Особливістю альбому стали вірші вокалістки Юлії Саніної, які можна почути серед композицій. За словами учасників гурту, робота над цим альбомом тривала 2 роки. Платівка складається із 13 пісень та 4 віршів, більшість із яких є україномовними.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 250-750 гривень

Четвер (2 травня)

Фото: ілюстрація shutterstock.com

Майстер-клас "Критичне мислення та медіаграмотність - навички soft skills"

Майстер-клас із розвитку важливих навичок soft skills - критичного мислення та медіаграмотності. Проводить координатор Всеукраїнського заняття з пошуку фактів "Не віррр-перевіррр" #невірперевір, засновник Академії розвитку soft skills Оксана Степанова (Oksana Stepanova). Інструменти для проведення заняття координатор отримала від міжнародної організації IREX in Ukraine у рамках проекту "Вивчай та розрізняй" за підтримки U.S. Embassy Kyiv Ukraine та British Embassy Kyiv. Під час заняття просутні спробують себе в ролі політтехнологів, навчаться розрізняти факти та судження, розпізнавати політичну джинсу, фейки та маніпуляції з фото та заголовками.

Коли: 16:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Комедія "За двома зайцями"

Гарна, але бідна чи багата, але з довгим носом - кого обрати? Класика не вмирає, Голохвості тим паче. Нова вистава старої п'єси. І хоча всі знають, що буде, коли поженешся за двома зайцями, Голохвастий усе ж таки спробує. А глядачам варто прийти й подивитися, що ж такого підготували режисер-постановник Олег Мосійчук та диригент Леонід Деркач.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-100 гривень

Школа медіаграмотності

Медійна грамотність - це сукупність знань, навичок та вмінь, які дозволяють людині замислюватися над тим, що вона дивиться, бачить, чує, читає та яким чином сама створює повідомлення та передає інформацію. Тренер - Тамара Козицька.

Коли: 16:00

Де: Хмельницька міська централізована бібліотечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

П'ятниця (3 травня)

Фото: з архіву редакції

Музична комедія "Сватання на Гончарівці"

Українське весілля, нагадують, починається зі сватання, на якому дівчина або подає рушники (на знак згоди), або, навпаки, підносить нареченому гарбуза. «Сватання на Гончарівці» за однойменною комедією українського класика Г.Квітки-Основ’яненка є своєрідною антологією національної музики. Комедія, помножена на українську музику і пісню, фантазії на тему народних вечорниць — такі жанрові особливості постановки.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-100 гривень

Субота (4 травня)

Кава сМАК зі Світланою Вільчинською

На учасників чекає дві години роботи в комфортних умовах у приємній атмосфері за чашечкою кави. Працюють із Собою, про Себе, у Собі, для Себе. Кількість учасників обмежена 10, участь за попереднім записом.

Коли: 10:00

Де: м. Хмельницький

Вартість: 300 гривень

Неділя (5 травня)

Фото: з архіву

Великодній ярмарок

У Хмельницькому розпочав діяти Великодній ярмарок. На майданчику поблизу кінотеатру імені Тараса Шевченка облаштували дерев’яні будиночки з пасхальними сувенірами, смачною їжею та різним крамом.

Коли: з 12:00

Де: майданчик перед кінотеатром Шевченка

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку info@ye.ua, або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.