ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентують книгу про бурштинову лихоманку на Заході України

Культура 3366
У книзі йдеться про те, як ця лихоманка впливає на людей
У книзі йдеться про те, як ця лихоманка впливає на людей. Фото: Zhytomyr.Travel

Свій роман представить хмельничанам рівненський письменник.

Презентація книги Василя Тибеля «Бурштин» у Хмельницькому відбудеться в понеділок, 29 квітня. «Чому відбувається бурштинова лихоманка на заході України? Які надприродні сили задіяні у цьому кривавому бізнесі? Та що, окрім наживи, штовхає людей до нелегального видобутку «сонячного каменю»? Що залишиться в остачі, якщо відкинути від цього явища політику та гроші?» - на ці та інші питання шукає відповіді у своїй книзі письменник.

Захопливий роман, відзначений премією міжнародного конкурсу "Коронація Слова" (2018),— чи не найперша в українській літературі спроба поглянути на бурштинову проблему на Поліссі в людському, а не політичному вимірі.
«Бурштин – це віртуозно збудований сюжет, що обертається навколо «сонячного каменя», органічне використання народної демонології та відчутний зв’язок із наївним мистецтвом», - описують книгу.

У книзі йдеться про те, як ця лихоманка впливає на людей, як матері забувають про дітей, чоловіки – про дружин, і всі забувають про людське у собі, підгодовуючи своїх внутрішніх демонів. Автор вважає, що без містики тут не обійшлося та розповідає про стародавніх українських духів, які мешкають у лісах і понині та ваблять людей «сонячним каменем» та затягують у свої тенета...

Але є у книзі і жорстока реальність. Продажні копи, небезпечна мафія і звичайні чоловіки на грані - у пошуках кращої долі й легкої копійки…. Здається, дійсність дає тріщину, і на волю рветься дещо набагато страшніше й небезпечніше за людські вади та гріхи.

Презентація книги «Бурштин» відбудеться 29 квітня у Книгарні «Є», за адресою: Проскурівська, 2.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую