ye-logo.v1.2

Хмельниччина – у ТОП-5 активних культурних регіонів

Культура 2719
Шість громад Хмельниччини виграли у конкурсі «Малі міста – великі враження»
Шість громад Хмельниччини виграли у конкурсі «Малі міста – великі враження». Фото: decentralization.gov.ua

Шість громад Хмельниччини виграли у конкурсі «Малі міста – великі враження».

Загалом наша область входить у ТОП-5 лідерів активних і культурних регіонів. Разом із нами ще Вінниччина та Івано-Франківщина, але найактивнішими стали Одеська та Львівська області – там буде реалізовано по 8 культурних проектів.

До переліку проектів, які подали громади Хмельниччини увійшли і фестивалі, і літня польова археологічна школа, і пленери.

До прикладу, у Славуті планують провести етно-екофестиваль «Колодар», а в Нетішині проведуть пленер художників «Барви Нетішина». У категорії «Малі проекти» перемогу здобула ідея Дунаєвецького міського культурно-мистецького, просвітницького центру провести «Свято Церери в Миньковецькій державі», який відбудеться у селі Миньківці Дунаєвецького району.

У Полонному, в рамках проекту «Підземні шляхи XVII—XVIII ст. тисячолітнього міста Полонне», планують провести літню польову археологічну школу, а в Старокостянтинові проведуть Всеукраїнський етнофестиваль «Болохівські гостини».

У Летичеві проведуть фестиваль народної творчості «Подільський витязь — Устим Кармалюк» у селі Кудинка Летичівського району.

Довідка: Конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження» започатковано минулого року. Він фінансується з державного бюджету, а його мета – підтримка культурних ідей у невеликих населених пунктах та об’єднаних територіальних громадах. Цього року загальний обсяг фінансування культурних пропозицій складе 41,3 мільйона гривень, який виділять із державного бюджету.

Читайте також: Cело з Хмельниччини – увійшло до десятки неймовірних в Україні 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую