FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Хмельничанам презентували виставку художника-живописця Леоніда Бессараби

Цього дня рік тому е стало Леоніда Бессараби. Фото: автора

Експозицію відкрили до роковин із дня смерті митця.

Виставку пам’яті заслуженого художника України Леоніда Бессараби презентували сьогодні, 6 серпня, у музеї історії міста Хмельницький. До експозиції увійшла частина портретів, пейзажів та натюрмортів митця.

«Красу подільської природи ми можемо споглядати на його полотнах. Він передавав свої емоційні стани за допомогою кольорової гами. Тож можемо відчути, що переживав художник, коли створював свої роботи. До прикладу, споглядаючи його зимовий пейзаж, віє чистим, свіжим, новим. Від його осінніх пейзажів йде тепло», - сказала директорка музею Галина Барабаш.

Твори Леоніда Бессараби знаходяться у багатьох музеях України та в приватних колекціях. Як зазначив колега, художник Микола Мельничук, його твори розійшлися й далеко за межі України.

Чимало пейзажів увійшло до презентованої експозиції.

«Це чудовий художник, знаний на подільській землі та за її межами. Мудра, щира та обдарована людина. Про його талант мало говорити, це треба бачити і відчувати. На виставці знаходяться його прекрасні пейзажі, портрети. Леонід Павлович гарно сприймав людей і світ, за що й був удостоєний звання «заслужений», - говорить Микола Мельничук.

Переглянути виставку живописних картин Леоніда Бессараби можна у музеї історії міста Хмельницький за адресою Проскурівська, 30.

Читайте також: куди піти у Хмельницькому протягом тижня.

Художника не стало у 83-річному віці.

На відкриття виставки прийшли колеги та друзі художника.

Картини запрошують переглянути всіх охочих хмельничан.