ye-logo.v1.2

Двометрова Маланка

Культура 3634
Фото: Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Величезна лялька-мотанка відтепер оберігатиме Городоцький районний будинок культури

Ляльку-гіганта можна було побачити на виставці декоратив­но-прикладного мистецтва, яка розгорнулася у фойє районного Будинку культури у день творчого звіту аматорів народного мистецтва Городоччини. Згодом ляльці належало «виступати» на сцені.

 

«Для номеру аматорського народного ансамблю танцю «Мрія» знадобилася велика лялька, – розповідає художник районного Будинку культури Наталя Думановська. – Звичайний манекен виносити на сцену не хотілося. Тому вирішили: Маланка повинна бути мотанкою».
А мотанки жінка робить давно. Щоправда, такої великої ще не доводилося.  Та й не вдалося виготовити Маланку за усіма правилами мотання. «Традиційна лялька-мотанка не буває більшою 50-60 сантиметрів, – пояснює пані Наталя. – Тому я змушена була використати дерев’яний каркас».
Для ляльки жінка використала усе те, що було під рукою. Одяг пошила з клаптиків тканини, які залишилися після підготовки костюмів, волосся – з ниток. Зачіска  Маланки вражає – акуратна, волосинка до волосинки, рівненький проділ. На це пішла здоровенна бобіна ниток.
«Повернувшись» зі сцени, Маланка оселилася в Будинку культури.  Його працівники  переконані, що мотанка оберігатиме заклад від зла.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую