ye-logo.v1.2

На Великодню виставку унікального мистецтва запрошує "Нікош"

Культура 3090

Напередодні свята Світлого Воскресіння Христового у виставковій залі єдиної в Україні школи іконопису “Нікош” розгорнуто мистецьку виставку.

“Вже другий рік поспіль ми проводимо об’єднані виставки, присвячені великому світлому святу Воскресіння Христового. Приємно, що подібні виставки стають традиційними. Тут представлені кращі творчі роботи не тільки учнів та викладачів школи іконопису, а й талановитих майстрів декоративно-прикладного мистецтва нашого міста” – розповів під час її урочистого відкриття засновник школи іконопису “Нікош” Микола Бенедищук.
Експозиція виставки налічує близько 20 ікон, написаних у візантійському та академічному стилях викладачами та учнями школи іконопису, а також більше сотні робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва – яскравих Великодніх подільських писанок, вишитих рушників.
На урочисте відкриття Великодньої виставки завітали відомі митці та мистецтвознавці нашого міста, вихованці шкіл естетичного виховання, численні шанувальники прекрасного мистецтва.
З відкриттям виставки її учасників привітала головний спеціаліст управління культури і туризму Оксана Кирилкова. Оксана Василівна подякувала талановитим майстрам і викладачам школи іконопису за створення оригінальної виставки, за їх талант та неповторні роботи, побажала всім міцного здоров’я та творчого натхнення. Представник управління культури запевнила, що подібні спільні виставки у цій залі відбуватимуться і надалі.
Майстри декоративно-прикладного мистецтва Олена Скорупська, Світлана Делікатна, Марія Фандуль, Марія Кульбовська та п’ятеро учнів школи іконопису “Нікош”, роботи яких представлені в експозиції виставки, отримали від міського управління культури і туризму грамоти і подяки.
Мистецька Великодня виставка триватиме протягом двох тижнів. Тож, всі охочі хмельничани та гості нашого міста зможуть помилуватися чудовими витворами мистецтва. Вхід вільний.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую