FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів на 8-10 листопада

Куди піти у Хмельницькому протягом вихідних, читайте в нашій афіші. Фото: ілюстративне shutterstock.com

Програма заходів.

Сьогодні українці писатимуть диктант єдності, й хмельничан запрошують долучитися до всеукраїнської акції. А завтра вранці на Прибузькій відбудеться святковий сількогосподарський ярмарок, де можна придбати продукти, саджанці, насіння.

Запланували цими вихідними кілька музичних виступів та театральних вистав у Хмельницькому. Крім того, у суботу в місті свою книгу презентує київська письменниця Алевтіна Шавлач.

Для дітей найближчими днями пройде кілька розважальних та пізнавальних занять. У театрі ляльок знову підготували яскраві вистави, а у книгарні Є дітлахам розкажуть про історію української мови.

Крім того, не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", виставка «Unison» Іллі та Сергія Школярів, виставка живопису "Пейзаж Портрет Натюрморт". Фотовиставка "Фотовернісаж на Покрову - 2019" була відкрита у музеї-студії фотомистецтва. Виставка «Made in Ukraine. Гобелен. Кераміка» діє в "Art Квартирі". Виставка живопису Лідії Мельничук «Колорит» триває в музеї історії міста.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (8 листопада)

Фото: stock.adobe.com

Всеукраїнський диктант єдності

До Дня української писемності та мови Українське радіо проводить щорічну акцію «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Цього року вона відбудеться у 19 раз. Диктант проведуть за новими правилами і новим правописом.

Коли: 11:00
Де: слухати Українське радіо

Мовний квест "Подорож країною Мовознавства"

Запрошують взяти участь у мовному квесті "Подорож країною Мовознавства", що пройде в міській центральній бібліотеці.

Коли: 9 00
Де: Хмельницька міська центральна бібліотека, вул. Подільська, 78
Вартість: безкоштовно

Творча зустріч "Пісня єднає серця"

Творча зустріч до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва об'єднає на одній сцені ансамбль "Гречаночка" (художній керівник О. Шевцова), аматорський народний хор "Віта" виробничого об'єднання "Електротранс" (художній керівник Василь Цимбалюк), народний аматорський ансамбль польської пісні «Розмарин» (в.о. художнього керівника Зоя Михайлова), гурт "Міщаночка" (керівник Ростіслава Вингринюк).

Коли: 18:00
Де: Спортивно-культурний центр "Плоскирів" (верхня зала), вул. Курчатова, 90
Вартість: безкоштовно

Концерт академічного симфонічного оркестру, солістка - Оксана Рапіта

Оксана Рапіта - відома українська піаністка, Заслужена артистка України.
Лауреат Республіканського конкурсу піаністів імені М. Лисенка (1984), Міжнародного конкурсу камерних ансамблів «Золота осінь» (1993, м. Хмельницький), дипломант міжнародного конкурсу піаністів ім. Паломи О’Ши (1990, Іспанія). Лауреат VІ Міжнародного фестивалю майстрів мистецтв імені С. Ріхтера (2005, м. Житомир), VІІ Міжнародного фестивалю імені П. Чайковського та Н. Ф. фон Мекк (2009, м. Вінниця).

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Субота (9 листопада)

Фото: з архіву редакції

Сільськогосподарський ярмарок

Присвячений він Дню працівників сільського господарства, який цьогоріч відзначається 17 листопада. Ярмарок розгорнеться о 8-ій ранку. Участь у ньому візьмуть фермери та виробники сільськогосподарської продукції області. Тому хмельничани зможуть запастися на зиму картоплею, морквою, буряком, а також придбати борошно, крупи, мед, м’ясо-молочну та іншу продукцію. Також крім продуктів, на ярмарку можна буде придбати саджанці та насіння.

Коли: з 8:00
Де: вулиця Прибузька
Вартість: безкоштовно

Концерт гурту "Чумацький Шлях"

Запрошують на концерт гурту "Чумацький Шлях" з новою шоу-програмою. Масштабний концерт, який стане головною подією для поціновувачів рок-музики. Багато запрошених гостей-музикантів, які разом на одній сцені заспівають найкрутіші хіти гурту CH.SH.

Коли: 19:00
Де: Хмельницька Торгово Промислова Палата, вул. Подільська, 109/1
Вартість: 150 гривень

Казка-мюзикл «Білосніжка та семеро гномів»

Справжній подарунок від акторів театру пригод і фантастики «Каскадер» - творців хітових вистав-мюзиклів «Рапунцель. Казка про зниклу принцесу», «Снігова королева. Сила гарячого серця», «Кіт у чоботях», «День народження принцеси», «Новорічні пригоди Червоної Шапочки», «Н-у-у заєць, Постривай», які так полюбилися глядачам України, Німеччини, Австрії та інших європейських країн. Для тих, хто цінує добрі, веселі та чарівні дитячі вистави, слід від яких назавжди лишається в серці кожної дитини.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 80-220 грн

JS Вечорниці

Зима наближається - Вечорниці повертаються. Новий сезон JS тусовок. Тепер ще більше цікавого. 4 крутих спікери та “тепла” атмосфера чекають тебе на JS-Вечорницях. Поєднання відпочинку з доповідями та корисною інформацією.

Коли: 14:00
Де: Хмельницький Молодіжний Центр, вул.Кам'янецька, 63
Вартість: 50 гривень

«Бебі-театр». Вистава «Ма-ля, ля-ля»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера маленького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 40 гривень

Дитячий арт-вікенд

Розвиваюча арт-платформа - це можливість присвятити час собі та діткам у спільних заняттях та майстернях. Запрошують відвідати новий музейний клуб й відкрити для своєї родини непізнані таємниці колекції, секрети успіху вітчизняних митців та спробувати арт на практичний дотик. Перше заняття приурочене до Дня української писемності та мови. На творчу зустріч з собою потрібно мати зручні засоби для малювання (олівці, фломастери, фарби, пастелі).

Коли: 11:00
Де: ХОХМ Хмельницький Художній Музей, вул. Проскурівька, 47
Вартість: 20 гривень

Пробне заняття "Підготовка до школи"

Чекають маленьких "чомусиків" та "томусиків", які в вересні наступного року стануть першокласниками, на цікаве, веселе та пізнавальне заняття. Адже ставлення до навчання формується ще до шкільного віку. Вхід до нового, динамічного та організованого світу пізнання має відбутись поступово – від ознайомлення до залучення.

Коли: 11:00
Де: ThinkGlobal, вул. Залізняка, 27
Вартість: безкоштовно

Веселий Вихідний в "Я Сам"

Перелік запланованих майстер-класів у групі вихідного дня: 1. Творчий майстер-клас оздоблення декоративної дощечки для кухні в техніці декупаж. 2. Кулінарний майстер-клас з випікання "Імбирного печива". 3. Святкові розваги та естафети.

Коли: 11:00
Де: Я САМ" Клуб для дітей, татусів та мам, вул. Подільська, 93
Вартість: 200 грвень

День відкритих дверей у Комп'ютерній Академії "ШАГ"

Світ не стоїть на місці, новітні технології прямують у верх. Мала комп'ютерна Академія допоможе відкрити талант ваших діток та зробити крок на зустріч майбутньому. Запрошують вас та ваших дітей на День відкритих дверей.

Коли: 13:00
Де: Комп'ютерна Академія "IT Step", вул. Подільська, 93
Вартість: безкоштовно

Дитяча субота "МовоЛови"

Коли ж у нашої мови з’явилася офіційна назва? Майже 500 років тому...За цей період їй довелося пройти багато випробувань, змін та навіть заборон, аби сьогодні ми з вами співали, читали, жартували прекрасною УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ.

Коли: 14:00
Де: Книгарня "Є", Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Презентація нової книги Алевтіни Шавлач «Знак Єви»

Алевтіна Шавлач у своєму фентезі-романі пропонує нам цікаву й вельми небезпечну подорож в інший вимір. Туди, де панують первісні закони, жорстокі звичаї та племена Вовків, що пошматували Землю на одинадцять володінь. Люди посідають там найнижчу ланку — це поневолені й принижені плазуни, які живуть у вічному страху перед Вовками. Що ж станеться, коли до Вовчих володінь потрапить звичайна людська дівчина з нашого світу, випадково переступивши межу між двома вимірами?

Коли: 18:00
Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава "Русалонька"

Русалонька, одна з дочок морського царя, побачивши принца на палубі розкішного корабля, закохується в нього. Але під час бурі корабель розбивається об скелю, і всі його пасажири опиняються у воді. Русалонька, не роздумуючи ні хвилини, кидається на допомогу й рятує свого коханого від загибелі. На березі лежачого без свідомості принца знаходить інша дівчина. Прийшовши до тями, він вирішує, що ця дівчина і є його рятівниця.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46
Вартість: 28-30 гривень

Неділя (10 листопада)

 

Фото: akademteatr.com.ua

Фото: akademteatr.com.ua

Вистава «Кайдашева сім’я»

Питання, хто ж у сім'ї головний, чоловік чи жінка, постає особливо гостро, коли цих жінок - аж троє (свекруха й невістки). У родині Кайдашів чоловікам залишається тільки слухатись, коритись і розбороняти коханих дружин.

Коли: 18:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 60-100 гривень

Вистава для дітей "Дванадцять місяців"

Чарівний і небезпечний зимовий ліс... Дванадцять братів - чаклунів, які вміють управляти силами природи... Бідна падчерка, що в заметіль шукає проліски, і маленька примхлива королева, яка намагається підпорядкувати своїм примхам навіть матінку-природу.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 50 гривень

Всеукраїнський дитячий фестиваль "ArtBOOM"

Мета фестивалю - допомогти дітям віднайти свій талант та життєвий шлях. Фестиваль включає в себе роботу шести паралельних локацій: Література, Живопис, Музика, Танці, Співи, HandMade та заключного гала концерту.?

Коли: з 9:00
Де: Хмельницька Обласна Філармонія, вул. Гагаріна, 7

Майстер-клас "Новорічні прикраси"

Запрошують на майстер-клас для дорослих і дітей "Новорічні прикраси". Робитимемо іграшки з фоамірану з блискатками: кульку і шишку.

Коли: 14:00
Де: Творча Майстерня, вул. Проскурівська, 15
Вартість: 270 гривень

Дитяча вистава "Веселі ведмежата"

У дідуся-ведмедя та бабусі-ведмедиці гостюють двоє маленьких онуків: веселі ведмежата Топ і Топка. Звісно ж, як і всі діти, ведмежата пусстують і потрапляють у різні кумедні ситуації. Дідусь повчає їх, але малі пустуни і це сприймають за гру. Як же бути?!

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку info@ye.ua, або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.