ye-logo.v1.2

Про кам’янчанина, який втратив зір в зоні АТО, зняли повнометражний фільм

Культура 2213
Реліз картини в Україні відбудеться у 2020-му році після фестивальної історії стрічки.
Реліз картини в Україні відбудеться у 2020-му році після фестивальної історії стрічки.. Фото: kam-pod.gov.ua

Документальний фільм повністю пристосований для незрячих.

Незабаром у Кам’янці-Подільському відбудеться допрем’єрний показ українського фільму «Вдивляючись у темряву». Як повідомляють у пресслужбі міськради, кінокартину можна буде побачити у понеділок, 16 грудня. Стрічка створена з використанням технології аудіодескрипції (тифлокоментування) і повністю адаптована для незрячих.

«Фільм «Вдивляючись у темряву» - це українсько-шведський проєкт, знятий за підтримки Держкіно України і шведської компанії Grumant Productions HB. Режисер та автор сценарію стрічки - Сергій Волков. Головний герой фільму – Віталій Галіцин – полковник запасу ЗСУ, інструктор, сапер, родом з Кам’янця-Подільського, який служив в зоні АТО у складі добровольчого батальйону «Азов». Виконуючи бойове завдання під Новоазовськом, він підірвався у замінованому автомобілі. Отримав контузію і численні поранення, втратив зір», - йдеться у повідомленні.

Кінопроєкт став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 2 мільйони 228 тисяч 985 гривень при загальній вартості виробництва 5 мільйонів 502 тисяч 215 гривень.

Режисер фільму Сергій Волков розповідає: «Це фільм-притча про Україну та її минуле, про сьогодення та майбутнє. «Темрява» у фільмі одночасно реальна і метафорична. За сюжетом, незрячий, що випадково осліп у дитинстві, допомагає адаптуватися іншому – ветерану, який втратив у зоні АТО зір, але не сенс життя. Це розповідь від імені людей з інвалідністю: погляд незрячих на «здоров’я» нашої держави і суспільства, історія про те, що ніколи не можна втрачати віри та надії».

Фільм водночас є твором мистецтва і частиною соціального проекту. «Мовою і засобами кінематографу ми розповіли про щоденні проблеми людей з порушеннями зору для того, щоб розпочати діалог усередині суспільства, залучити до нього владу і громадськість», - підкреслює режисер.

Читайте також: Історію села з Кам’янеччини показали у фільмі.

Безкоштовний допрем’єрний показ повнометражного документального фільму режисера «Вдивляючись у темряву» відбудеться 16 грудня, о 10:00, у кінотеатрі «Дружба» (вул. Лесі Українки, 20).

Фільм адаптовано тифлокоментарем (аудіоописом) для незрячих. Для того, щоб скористатися ним у кінотеатрі під час перегляду, потрібно заздалегідь завантажити у телефон мобільний додаток Earcatch. На показі будуть присутні головні герої фільму та члени знімальної групи. Реліз картини в Україні відбудеться у 2020-му році після фестивальної історії стрічки.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую