ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському знімали епізоди до історичного детективу «Максим Оса»

Культура 7877
За сюжетом, у фільму відображені події 1636 року
За сюжетом, у фільму відображені події 1636 року. Фото: надане Національним історико-архітектурним заповідноком "Кам'янець"

Зйомки тривали декілька днів.

Напередодні новорічних свят до Кам’янця-Подільського завітала знімальна група «Кіностудії дитячих і юнацьких фільмів ім. О.О. Ханжонкова», щоб відзняти декілька епізодів до історичного детективу «Максим Оса» за мотивами однойменного коміксу Ігора Баранька. Зйомки проводилися на території Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець».

Як розповідає директор заповідника Василь Фенцур, зйомки проходили з 23 по 27 грудня. Знімали на території пам’ятки архітектури XVI-XVIII століть Руська брама. Тут, внутрішньому дворі, який має назву барбакан, було створено екстер’єр замку князя Пшелуцького.

Зазначає, що тут знімали епізоди з головним героєм Максимом, роль якого виконує актор Василь Кухарський. Масових сцен, до яких могли б залучати кам’янчан, у місті не знімали.

Зйомки проходили на території Руської Брами. Фото: Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець».

«Максим Оса» — майбутній український історичний детективний фільм за мотивами коміксу Ігоря Баранька. Він має стати першою в історії українського кінематографа екранізацією коміксу.

За сюжетом, у фільму відображені події 1636 року. Хорунжий Корсунського полку Максим Оса повертається в рідне село після походу на Крим, де знаходить свою могилу, а його самого зустрічають як самозванця. Незабаром йому доводиться зайнятися розслідуванням вбивства в будинку пана Кричевського і пошуками вурдалаки. А наречена Кричевського Гелена виявляється відьмою…

У 2013 році стрічка перемогла на 4-му пітчингу (презентації) Держкіно. Тривалий час проект був законсервований. Зйомки то розпочинали, то припиняли. У березні 2019 році зі звітів «Українського культурного фонду» стало відомо, що творці фільму просять 14,5 мільйона гривень держфінансування, а заявлений бюджет стрічки - 31,7 мільйона гривень. Першим режисером фільму мав стати Олексій Мамедов, згодом Іван Сауткін, а з 2019 ним став Мирослав Латик. Дату здачі проекту перенесено на літо 2020.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую