ye-logo.v1.2

У Хмельницькому пройде парад вертепів

Культура 3995
У місті відбудеться вертепна хода
У місті відбудеться вертепна хода. Фото: з архіву редакції

До святкової ходи запрошують долучитися хмельничан.

У середу, восьмого січня, вдруге у нашому місті відбудеться Парад вертепів. Минулого року у загальноміському колядуванні взяли участь близько 30 творчих та освітніх колективів міста. Загалом до театрального дійства долучилися кілька сотень хмельничан.

Цьогоріч до вертепної ходи запрошують долучитися усіх охочих містян. Одягнувши костюми народних різдвяних персонажей, хмельничанам пропонують пройти центральною вулицею міста під мелодії колядок і щедрівок.

«Вдруге у місті буде відбуватися подібний захід. Минулого року він відбувся також восьмого січня. Через те, що пройшов дуже успішно, ми повторюємо його цього року знову. Сподіваємося, що він стане гарною традицією святкування Різдва у Хмельницькому, - розповідає начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков. - Усі, хто має свої вертепи, хто має традицію колядувати на Різдво, можуть долучатися. Звичайно, рушійною силою будуть наші фольклорні колективи закладів культури, освітянські колективи. Але, наприклад, парад супергероїв показав, що містяни охоче беруть участь у подібних дійствах».

Стартує Парад вертепів біля «Дитячого світу» о 16-ій годині 8 січня. Святкова хода пройде вулицею Проскурівською до головної ялинки міста, де на сцені заспівають колядок. Після цього для хмельничан прозвучать вітання від духовної ради міста.

Читайте також: Куди піти протягом тижня у Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую