ye-logo.v1.2

Rock&Buh на карантині: хмельничанам покажуть чотирисерійний концертний фільм

Культура 1567
Рокерський фестиваль  у 2020 році пройде у форматі фільму
Рокерський фестиваль у 2020 році пройде у форматі фільму. Фото: з архіву редакції

Цьогоріч рокерський фестиваль відбудеться із запізненням і в незвичному форматі.

Кілька років поспіль наприкінці травня у Хмельницькому на березі Південного Бугу проходив фестиваль «Rock&Buh». Традиційно протягом декількох днів на сценах рокерського фестивалю виступали хмельницькі, українські та й навіть закордонні виконавці і гурти. Однак цього року через карантин запланований рок-фест у своєму звичному форматі не зміг відбутися.

Зважаючи на обмежувальні заходи та заборону масових зібрань, організатори «Rock&Buh» вирішили цьогорічний фестиваль провести у форматі фільму. Складається він з чотирьох частин і прем’єра першої відбудеться вже завтра, 2 липня.

Зйомки проходили на кількох локаціях. Серед них парк Молодіжний, недобудований Палац спорту. За словами міського голови Олександра Симчишина, «Rock&Buh - 2020» обійшовся у 70 тисяч гривень – 50 тисяч бюджетних коштів і 20 тисяч позабюджетних.

Сьогодні, 1 липня, творці фільму анонсували його прем'єру під час брифінгу в "Мистецькому дворику".

Цього року хедлайнерами «Rock&Buh» стали чотири відомі хмельницькі гурти «Мотор’ролла», «Stanza», «Зворотня дія», «Чумацький шлях». Також на фестивалі виступили чотири гурти, які відібрала конкурсна комісія: «Balan» «Панацея», «Толока» та «The Chuguysters».

Як розповів режисер фільму Дмитро Бевзюк, зйомки проходили без додаткових дублів, тож виступи були максимально «живі». Таким чином організатори хотіли фільм максимально наблизити до реального фестивалю. Водночас шукали незвичні технічні рішення, щоб зберегти якість роботи.

«Вся музика, виконання знімалося в один раз. Всі монтажні склейки – це лише переміщення між камерами, які знімають в один момент. Був збережений фестивальний стиль. Музика не зупиняється, тому ми бачимо чітку роботу виконавця», - каже він.

Над створенням стрічки працювали представники студії «Bad Rabbits Foundation».

Загальний хронометраж фільму – близько трьох годин. Він поділений на чотири серії. У кожній частині покажуть два колективи – конкурсний гурт і хедлайнер.

Частину фільму довелося знімати у складних погодних умовах. Як згадує фронмен гурту «Stanza» Андрій Журба, запис їхнього виступу відбувався під час сильної зливи.

«Якраз закінчили зйомку хлопці із «Зворотної дії» і починалася наша робота. У них були такі декорації, що їм злива дуже завадила б, а в нас вийшло. Сергій із «Чумацького шляху» просив, давайте зупинимо. Ми призупинили запис, але злива не припинялася. Тому почекали поки вона була не така активна і продовжили», - зізнається музикант.

Показ частин концертного фільму відбуватиметься за графіком: 2 липня (перша частина), 3 липня (друга частина), 9 липня (третя частина), 10 липня (четверта частина). Трансляція стрічки проходитиме на YouTube-каналі «Rock&Buh». Початок о 21:00. Посилання на відео буде також на сторінці «РокБугу» у фейсбуці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую