ye-logo.v1.2

У художньому музеї показали колекцію живописних пейзажів Хмельницького

Культура 2165
Митець показав романтику й енергію рідного міста
Митець показав романтику й енергію рідного міста. Фото: автора

Автор полотен – хмельницький художник Михайло Намистюк.

Сьогодні, 17 вересня, в обласному художньому музеї відбулося відкриття нової мистецької виставки. Цього разу містянам презентували роботи художника Михайла Намистюка, який продемонстрував колекцію живописних і графічних пейзажів.

Головний герой його робіт – місто, в якому вирує сучасне життя. У багатьох картинах можна упізнати рідні та звичні жителям Хмельницького місцини, представлені у незвичних ракурсах. На деяких яскравих полотнах зображені також пейзажі інших міст. Є й роботи, присвячені темі подільської природи.

Як розповідає митець, на виставці презентував 25 свої робіт, які написав протягом останніх десяти років. «Тут представлена моя пейзажна колекція. Є Хмельницький, є інші міста. На деяких картинах зображені пейзажі з конкретних місць, але є також вигадані моєю уявою», - ділиться Михайло.

На багатьох картинах зображені краєвиди Хмельницького.
Автор пропонує глядачам зробити паузу та розгледіти красу в простих речах.
Картини написані протягом останніх десяти років.
Також на виставці представлені кілька графічних полотен.

Відкриття виставки пройшло у незвичному форматі. Карантинні обмеження торкнулися і мистецтва. У зал, де представлені роботи автора, запускали не більше п’яти людей, а урочиста частина вернісажу відбулася просто неба – у дворику художнього музею. Саме там автора й привітали з персональною виставкою його рідні та колеги та розповіли враження про побачені полотна.

«Його батько був чудовий різьбяр, але в останні роки життя він почав захоплюватися живописом і теж почав писати пейзажі. На відміну від Михайла, у нього були елегійні, епічні пейзажі. Там було стільки простору, що душа просто розкривалася. І мама Михайла працювала художньому музеї, - говорить мистецтвознавиця, член спілки художників України Людмила Рожко-Павленко. - У Михайлу ж поєдналися, напевно, мамин практицизм, конструктивізм і татова лірика. Його роботи інакші. Вони соковиті, імпресіоністичні, передають стан його душі».

Автор експозиції - Михайло Намистюк.
Урочиста частина вернісажу була у дворі музею.
На відкриття витавки завітали кілька десятів хмельничан.
Привітали з презентацією колекції автора його колеги-художники.

Хмельничани можуть переглянути колекцію пейзажів Михайла Намистюка до 11 жовтня у Хмельницькому обласному художньому музеї (Проскурівська,47).

Довідково про художника: Михайло Намистюк народився 10 червня 1982 року у Хмельницькому. 1997 року закінчив Хмельницьку дитячу школу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. 2004 – коледж мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту, відділення дизайну. 2010 – Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, відділення графіки (майстерня вільної графіки професора А. Чебикіна). З 2010 року – член Національної спілки художників України.

Михайло Намистюк – графік, живописець, дизайнер, викладач. Відзначений дипломами, преміями у Всеукраїнських виставках, конкурсах графіки, живопису, дизайну. Живе і працює в місті Хмельницький.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую