ye-logo.v1.2

Хмельницький Палац творчості прикрасять масштабним стінописом

Культура 4527
Два мурали має з
Два мурали має з'явитися цього року, а наступного року стінопис планують доповними новими малюнками. Фото: автора

На будівлі нанесуть одразу кілька муралів.

У Хмельницькому на фасаді приміщення Палацу творчості дітей та юнацтва розпочали наносити масштабні стінописи. Цього року там мають розмалювати дві стіни, наступного року роботу планують продовжити.

Як розповіли автори муралу, протягом вересня працювали над розробкою і узгодження концепції. Безпосередньо до створення графіті приступили з цього понеділка. «Маємо оформити дві стіни. Враховуючи погодні умови, у нас на це є ще декілька тижнів цього року. Далі буде холодно і буде не можливо працювати. Ми робимо зараз тільки дві основні стінки – одна з правого боку від головного боку, друга – дзеркальна, з боку вежі. І на вежі півколо будемо дооформлювати», - розповіли учасники «Korobkov art studio».

Загальна концепція стінописів відображатиме види діяльності, якими займаються діти у гуртках Палацу творчості. «Дивлячись на приміщення, можна буде зрозуміти, чим там займаються. Це буде більш абстрактна робота, але нанесемо ще елементи музичних інструментів, орігамі, шахи, ноти», – зазначив художник Михайло Коробков.

Наступного року фасад Палацу творчості продовжать оздоблювати. За словами директорки закладу Марини Пилипак, у планах прикрасити ще стінки внизу біля сходів і перегородки.

«У кінцевому результаті всі мають бачити, що це дитяче приміщення. Один мурал вже малюють на центральному фасаді. Інший буде на другому корпусі. У перспективі, коли сходинки перед входом у Палац будуть остаточно дороблені, буде розмальований фасад внизу», - пояснила Марина Пилипак.

Нагадаємо, минулого місяця у Хмельницькому в сквері імені Скрябіна, що поруч з обласною філармонією, теж з'явився мурал. На сірій непримітній стіні нанесли портрет Кузьми Скрябіна на синьому фоні з різнокольоровими лініями, а порчу з ним напис «Місця щасливих людей».

Стіни біля сходів теж пізніше розмалюють.
Приміщення, де навчаються маленькі хмельничани, стане яскравішим.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую