ye-logo.v1.2

Міська рада нагородила почесною відзнакою Володимира Смотрителя

Культура 1546
Володимира Смотрителя відзначили почесною нагородою
Володимира Смотрителя відзначили почесною нагородою. Фото: з архіву

Депутати відзначили актора та керівника Хмельницького монотеатру «Кут».

Сьогодні, 23 грудня, під час засідання чергової сесії Хмельницької міської ради депутати прийняли рішення про нагородження Володимира Смотрителя відзнакою.

Як зазначили у міській раді, народний артист України, керівник і актор Хмельницького міського монотеатру «Кут» Володимир Смотритель зробив вагомий особистий внесок у культурний і мистецький розвиток міста Хмельницького. За високий професіоналізм та плідну громадську діяльність хмельничанина вирішили нагородити почесною відзнакою Хмельницької міської ради ІІІ ступеня.

Довідково: Після закінчення навчання у Київському театральному інституті ім. Карпенка-Карого Володимир Смотритель працював актором Київського театру юного глядача, художнім керівником експериментального драматичного ансамблю Чернівецької обласної філармонії, майстром художнього слова Хмельницької обласної філармонії. У 1992 році Володимир Петрович став директором та актором Хмельницького міського монотеатру «Кут».

За роки існування театру Смотритель В.П. створив ряд моновистав. Серед них «Прокляті роки», «Поет і Кат», «Сало в шоколаді», «Я – клоун!», «Магія душі», «Акомпаніатор», «Словоспів», «Гоголь з Google», «Ін’єкція щастя», «Мазепа», «Лоліта», «Не промовчи Шевченка у собі..!».

У 1994 році Володимир Смотритель створив унікальний Всеукраїнський фестиваль мономистецтв «Розкуття», який збирав навколо себе акторів, поетів, музикантів, бардів, майстрів оригінального жанру. За значний особистий внесок у розвиток українського театрального мистецтва у 2006 році Володимир Смотритель був удостоєний почесного звання «Заслужений артист України».

2008 року Володимир Смотритель став ініціатором появи в місті Хмельницькому Міжнародного фестивалю моновистав «Відлуння». Мистецтво Володимира Смотрителя оцінили глядачі Польщі, Швейцарії, Німеччини, Македонії, Косово, Туреччини. За високі досягнення у драматичному мистецтві у 2016 році Володимиру Смотрителю було присвоєно почесне звання «Народний артист України». У 2018 році започаткував для учасників АТО театральний проект «Ветеран». Володимир Смотритель став лауреатом та володарем Гран-Прі багатьох Всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів, він був нагороджений дипломами, подяками та почесними грамотами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую