ye-logo.v1.2

Джаз-Фест Поділля 2021: перший фестивальний день у фото

Культура 2814
Джазовий фестиваль у Хмельницькому проходить один раз на два роки. Торік його відмінилли через карантин
Джазовий фестиваль у Хмельницькому проходить один раз на два роки. Торік його відмінилли через карантин. Фото: автора

Джазову атмосферу створили на міському стадіоні.

Після майже річної перерви через карантинні обмеження у Хмельницькому відновлюють фестивальне життя. Першим масштабним хмельницький фестивалем цьогоріч став «РокБуг», який проходив у форматі автоконцерту на території аеропорту. Тепер у місті влаштували свято джазу.

Минулого вечора у Хмельницькому стартував фестиваль «Джаз-Фест Поділля». Джаз звучав на міському стадіоні – таке рішення прийняли організатори, щоб контролювати кількість людей та уникнути можливого скупчення людей. Оскільки вхід на фестиваль був вільний, потрапити туди міг кожен охочий. У перший фестивальний день любителів джазу на трибуні назбиралося неповні три сектори.

Потрапляли хмельничани на стадіон червоною доріжкою через світловий тунель. Поруч обладнали тематичні фотозони з музичними інструментами. Поки одні розслаблялися під звуки музики на трибуні, інші могли провести час у зоні фудкорту, яка діяла на територію фестивалю. Додавали теплої атмосфери й розвішані гірлянди, які увімкнули із заходом сонця.

У п’ятницю перед хмельничанами виступили музиканти з різних країн світу. Стартував фестиваль із виступу Національного президентського оркестру, а продовжили концерт учасники проєкту Олексія Боголюбова «Travelling to the centre of Europe». Запалювали сцену львівський гурт «Shockolad» (Ігор Гнидин, Анастасія Литвинюк, Андрій Кохан) разом з співаком Paul Komolafe з Нігерії та вокалісткою Юлією Швед.

На фестивалі також можна було пожертувавти гроші на обладнання в дитячу лікарню.

Також хмельничанам пощастило почути міжнародний колектив «Focusyear Band 21» – це вісім музикантів з різних країн, у яких зараз світове турне. В Україні, крім Хмельницького, вони виступлять у Києві та Дніпрі. Завершували перший день фестивалю кубино-польсько-українським джазом від Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz.

Сьогодні «Джаз-Фест Поділля» продовжиться. О 18-ій годині на стадіоні розпочеться наступна частина музичної програми. Цього разу свої композиції виконуватимуть:

  • 18:00 – Big Band оркестру головного управління національної поліції у Хмельницькій області
  • 19:00 – Big Band Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру & Богдан Кравчук
  • 20:00 – ManSound
  • 21:10 – Dennis Adu Big Band

У неділю, 13 червня, об 11.00 у Хмельницькій школі мистецтв за адресою вулиця Гагаріна, 3 А відбудеться майстер-клас Олексія Боголюбова з джазового музикування.

Завершиться джазовий фестиваль переглядом німого художнього фільму Чарлі Чапліна «Цирк» з джазовими імпровізаціями Олексія Боголюбова. Кіноперегляд відбудеться о 17-ій годині у кінотеатрі імені Шевченка. Вхід вільний.

Розпочав фестиваль Національний президентський оркестр.

Нагадаємо, під час джазового фестивалю курсують додаткові вечірні тролейбуси. Сьогодні, 12 червня, з 22:00 додаткові тролейбуси їздитимуть за напрямками:

• Озерна, два тролейбуси цього напрямку очікуватимуть на зупинці «Стадіон» по вул. Проскурівській;
• АС№1, вулицями Подільською, Зарічанською, у зворотньому напрямку проспектом Миру, тролейбус даного напрямку очікуватиме на зупинці «Стадіон» по вул. Проскурівській;
• Ракове, два тролейбуси цього напрямку очікуватимуть на зупинці «Готель Поділля» по вул. Шевченка;
• Гречани, тролейбус очікуватиме на зупинці «Готель Поділля» по вул. Шевченка;
• Катіон, через вулицю Інститутську, два тролейбуси цього напрямку очікуватимуть на зупинці «Готель Поділля» по вул. Шевченка;
• Катіон, через Львівське шосе, тролейбус очікуватиме на зупинці «Готель Поділля» по вул. Шевченка;
• Дубове, тролейбус цього напрямку очікуватиме на зупинці «Стадіон» по вул. Проскурівській.

Як проходив перший день джазового фестивалю, дивіться у нашому фоторепортажі:

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую