FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Respublica FEST 2021: фортеця, п’ять сцен і шоукейс-день

Фестиваль відбудеться наприкінці літа в Кам'янці-Подільському. Фото: з архіву

Організатори розповіли, якою буде цьогорічна «Республіка».

Одинадцятий фестиваль музики та стріт-арту Respublica FEST цьогоріч пройде 27-29 серпня у Кам’янці-Подільському. Завершення літнього фестивального сезону відбудеться у Старому місті з п’ятьма сценами та десятками улюблених гуртів.

Три сцени буде розташовано в Старій Фортеці, ще по одній — на Ратуші і на Руській Брамі. Останні дві локації будуть безкоштовними для відвідувачів. Серед виконавців — «Хамерман Знищує Віруси», «Один в каное», «Курган і Agregat», Сергій Жадан та його «Жадан і Собаки», метал-гурт KHORS. А ще будуть дослідники традиційної інструментальної музики, обрядових та побутових пісень «Гуляйгород», рівненські рокери FarInHate.

Як розповідають організатори «Республіки», один із днів фестивалю вони віддають для шоукейсу молодих українських виконавців. Сцен фестивалю 28 серпня стануть майданчиками для шоукейс-виступів та нетворкінгу з разом із запрошеними експертами музичної індустрії зі всієї України. Вхід на фестиваль цього дня буде безкоштовним.

«Шоукейс — культурна подія, де виконавці мають можливість презентувати себе та свою творчість. Зазвичай на шоукейси ходять музичні експерти у пошуках талантів, які вже ось-ось «вистрелять» своєю музикою. Вони допомагають також розбудовувати власні контакти та нетворкати, - йдеться у повідомленні. - Ми пропонуємо гуртам місце для виступу перед аудиторією фестивалю на усіх сценах під час дня шоукейсу, а глядачам — відкрити для себе нову та цікаву українську музику».

Дедлайн подачі заявок для гуртів – 20 липня. Через онлайн-конкурс в соцмережах буде обрано 30 гуртів, які й виступлять в межах шоукейсу на всіх сценах Старої Фортеці.

Також на цьогорічному фестивалі приділятимуть увагу доступності та інклюзивному мистецтву. Для інклюзивних гуртів і глядачів готують запрошення на фестиваль зі шрифтом Брайля, майданчики для жестових перекладачів, спеціалізовані біотуалети, профільні інклюзивні громадські організації, пандуси та трапи до сцен, переклад пісень жестовою мовою на головній сцені фестивалю, волонтерський супровід митців та відвідувачів.

Читайте також: Фестиваль «Республіка» визнали одним з кращих проєктів в Україні у сфері культури.