ye-logo.v1.2

Фестиваль «Республіка» визнали одним з кращих проєктів в Україні у сфері культури

Культура 1851
Торік  «Respublica FEST» відбувався переважно в форматі онлайн
Торік «Respublica FEST» відбувався переважно в форматі онлайн. Фото: ілюстративне з архіву

За версією Українського культурного фонду.

Десятий ювілейний фестиваль «Respublica 2020», який минулого року відбувся у Кам’янці-Подільському, став проєктом року Українського культурного фонду в секторі культурних та креативних індустрій.

Як йдеться на сайті УКФ, вони започаткували професійну премію у сфері культури, яка визначатиме найкращі проєкти, що були підтримані УКФ попереднього року, й сприятиме їхній додатковій популяризації. Вчора, 26 березня, відбулася церемонія онлайн-нагородження переможців. Серед найкращих проєктів 2020 року – фестиваль «Respublica», який торік відбувся у новому цифровому форматі.

У фестивалі взяли участь понад 1000 митців з різних секторів культури, до онлайн-трансляцій зі Старої Фортеці долучилось 10 міст України та 3 країни Європи. Світлові інсталяції, віртуальну та додаткову реальність для фестивалю створювала організація X-Platform. Вперше всю локацію фестивалю було відбудовано у грі Minecraft, де кожен виступ також транслювався онлайн. Для події була розроблена онлайн-платформа, через яку глядачі могли керувати артистами та блогерами, пересуватись територією фестивалю онлайн.

До теми: Організатори «Rock&Buh 2021» розповіли, яким буде фестиваль.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую