ye-logo.v1.2

В Полонському районі поляки відновлюють та реставрують кладовище

Культура 2438
Фото: Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний

Гості з Польщі відвідали Полонщину. Ціль візиту - збереження та відновлення історичної спадщини

В рамках благодійної акції «Могилу прадіда збережи від забуття», Полонський район з неофіційним візитом відвідали Генеральний Консул Республіки Польщі у місті Вінниці Криштоф Свідерик, маршалек Дольношльонського воєводства Влодзімеш Хлєбош, куратор освіти Дольношльонського воєводства Беата Павлович, та телебачення з міста Вроцлав (Польща).
В ході перебування в районі гості відвідали польське кладовище, де вже кілька днів, в рамках акції «Збережи могилу прадіда», відновлюють та реставрують поховання етнічних поляків учні-волонтери з шкіл Дольношльонського воєводства.
Далі гості прибули до Полонської міської ради, де мали змогу поспілкуватися та обговорити ряд питань з головою районної державної адміністрації Григорієм Станіславом, Полонським міським головою Станіславом Розумовським, головою освітньо-культурного товариства поляків в Полонському районі А.Вишневською.
Голова районної державної адміністрації зазначив, що в районі створені належні умови для розвитку національних меншин, зокрема, польської, склалися добрі стосунки з настоятелем костелу Святої Анни отцем Петром. В двох школах району вивчається польська мова.
Пан Станіслав запевнив, що місцева влада і надалі допомагатиме національним меншинам району, а також сприятиме налагодженню більш тісних стосунків в різних сферах, зокрема, економічній, освітній, культурній тощо. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую