FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Липня, 2024

Завдяки театру толерантних стало більше

Про це на презентації власного проекту «Форум-театр як інструмент розвитку міжкультурної толерантності», яка відбулася в центрі «Тхія», заявив його керівник Дмитро Левицький.

Проект реалізується за підтримки благодійного фонду «Хесед-Бешт» і нараховує вже 24 проведені тренінги. «Форум-театр – методика, яка мало поширена в Україні, – розповідає Дмитро, – хоча вона давно й ефективно використовується в багатьох країнах світу як засіб зробити суспільство щасливішим; як спосіб відкриття самого себе й інших, визначення і висловлювання власних бажань… Головна тема спектаклів форум-театру, в котрих беруть участь усі бажаючі, а не лише професійні актори, – насилля в усіх його проявах. Тому театр часто називають «Театром гноблених».
За словами Дмитра, який у форум-театрі традиційно величається джокером, з метою підвищення культури спілкування та виховання толерантності у стосунках з національними меншинами, спеціальні зустрічі з молоддю протягом останніх півроку проходили у багатьох школах та вузах Хмельницького. На одній з них з юнаками і дівчатами спілкувався навіть американець. Він повідав присутнім про свої труднощі під час перебування у нашій країні. Можливі шляхи поліпшення ситуації пропонували самі глядачі – учасники форум-театру.