ye-logo.v1.2

Хмельницький монотеатр "Кут" покаже виставу про Мазепу і збиратиме гроші на ЗСУ

Культура 2317
Усі гроші з продажу вистави підуть на потреби військових
Усі гроші з продажу вистави підуть на потреби військових. Фото: з групи Монотеатр "Кут" у фейсбуці

Хмельничан запрошують дізнатися більше про гетьмана, який протистояв антилюдській політиці Петра І.

У Хмельницькому сьогодні, 9 травня, покажуть монодраму "Мазепа", а гроші з продажу квитків віддадуть на потреби Збройних Сил України.

Як розповів народний артист України Володимир Смотритель, монодрама про Мазепу вперше була показана у 2008 році, і тоді вона викликала справжній скандал. Адже розповідала про звірства росіян і про те, що ніякі вони нам не "браття". Сьогодні ця історія неабияк перегукується з російсько-українською війною. Сотні років тому москалі проявляли таку ж жорстокість, катували невинних і знищували все на своєму шляху.

"Я коли повторював слова, мене аж пересмикувало від розуміння того, що сотні років пройшло, а ці звірстава досі актуальні", — каже Володимир Смотритель.

За його словами, наразі уже 50 квитків продано. Це вже не перша вистава монотеатру, кошти від показу якої будуть спрямовані на допомогу захисникам.

"Від формату відкритих дверей ми свідомо відмовилися. У нас зал маленький — на 70 місць. Важко проконтролювати, хто ці люди, що приходять, і чи роблять вони благодійні внески. Звісно, що багато людей просто віддають гроші на допомогу ЗСУ, а так можна ще й виставу подивитися", — додає народний артист.

Показ монодрами «Мазепа» відбудеться 9 травня о 19:00 у монотеатрі «Кут» (вул. Проскурівського підпілля, 34). Вартість квитка: 100 грн. Квитки можна придбати у касі театру.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую