FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Липня, 2024

Ед Ширан та «Антитіла», Skofka, Христина Соловій: підбірка нових патріотичних українських пісень за тиждень

Українська музика в тренді. Фото: ggpht.com

Українська музика стає все більше популярною у світі.

Сайт "Є" підготував чергову підбірку з десяти музичних відео українських виконавців, які протягом тижня з’явилися на Youtube. В основному підбірка складається з відео, які потрапляють у тренди сервісу або це нові роботи відомих виконавців.

Бонусом сьогоднішньої підбірки буде пісня про війну, яку написала харківська співачка, яка зараз мешкає у Хмельницькому і 6 травня виступила на благодійному концерті в нашому місті.

Ед Ширан та гурт «Антитіла»

Отож, на перший вкладці в трендах спільна робота британського співака Еда Ширана з гуртом “Антитіла”.

28 квітня Ширан анонсував, що протягом наступних тижнів виходитимуть декілька авторських версій його пісні 2Step. Ремейк від «Антитіл» став першим у проєкті: кліп на нього вийшов 2 травня.

Як пише видання “Forbes”, вперше про колаборацію з Едом Шираном «Антитіла» замислились, коли почули, що співак бере участь у благодійному концерті в Бірмінгемі. Кошти, зібрані на виступі, передали на підтримку українських біженців.

«Антитіла» записали відео, в якому запропонували зіграти на концерті та влаштувати телеміст з Бірмінгемом з Києва. Звернення завірусилось, каже лідер гурту Тарас Тополя: зараз на сторінці в Instagram його переглянули понад півмільйона разів. Взяти участь у концерті не вдалось. Відмовились організатори, зазначивши, що фокусуються тільки на гуманітарній ситуації, а не на політиці чи воєнному конфлікті.

«А тут ми – в шоломах та з автоматами», – пояснює Тополя.

Втім невдачею це не стало: тоді Ширан записав у відповідь відео, в якому підтримав Україну та додав, що хоче почути музику «Антитіл». Вже десь за тиждень співак і його команда зв’язались з українським гуртом і запропонували колаборацію: написати другий куплет і приспів до пісні Ширана 2step. «Антитіла» погодились.

“В українському тексті до пісні Еда Ширана 2Step я вирішив розказати власну історію того, як для моєї родини почалася війна. І це не лише моя історія, це історія мільйонів українців, сім’ї яких розлучили, а подекуди і назавжди, жахливі бомбардування й війна", - розповідає про співпрацю Тарас Тополя.

Кліп вже зібрав понад 4 мільйони переглядів.

Додамо, Ед Ширан – британський попспівак, що випустив п’ять альбомів. Дебютна платівка Ширана «+» посіла 44-е місце у переліку альбомів, що найкраще продавались у Великій Британії у XXI столітті. Відео співака на його офіційному YouTube-каналі переглянули 27 мільярдів разів. А кліп на пісню Shape of You набрав 5,6 мільярдів переглядів. Співак – лауреат 122 музичних премій. Зокрема, 2018-го він здобув дві нагороди Grammy.

Skofka «Не забудем і не пробачим»

Рівненський репер Володимир Самолюк, який відомий за псевдонимом Skofka, випустив кліп на пісню “Не забудем і не пробачим”. Кліп зібрав понад 200 тисяч переглядів і посідає 13-у сходинку вкладці у тренді.

Пісня присвячена тій люті, яка є до російських окупантів в українського народу.

“Я бачив в очах навіть найдобріших людей, не здатних до ненависті, ці слова. Я бачив їх в коментарях під жахливими постами. Я чув це від знайомих, друзів, рідних, політиків, військових, волонтерів, дітей та я почув їх в собі. Це були слова «Не забудем і не пробачим». Хай цей трек несе в собі той жах, який ми бачимо та відчуваємо зараз. Увесь негатив, злоба, страх та скорбота хай лишається в рядках цієї пісні ! Я вірю, що коли ми переможемо цих поганих сусідів, то з часом ми багато емоцій забудемо і це є добре, але і водночас вже ніколи ми «Не забудем і не пробачим», - розповів співак.

MamaRika «Сину»

14-е місце на вкладці в тренді займає співачка MamaRika та її пісня “Сину”.

За словами співачки, пісня "Сину" - це крик душі кожної української матері, яка захищає свою дитину від війни.

“Материнська любов найсильніша, саме тому кожна мама не роздумуючи готова стати під кулі, щоб захистити своє дитя від біди. Українська жінка зараз - це символ сили та любові у всьому світі! Кожна з нас подолала страшний та важкий шлях, щоб врятувати свою дитину. Я ніколи не забуду те, як пригортала свого сина Давіда до грудей, коли над нашим будинком пролітали ракети. В той момент ти готовий віддати своє життя, лиш би твій найдорожчий скарб жив і більше ніколи не бачив війни. Саме це відчуває зараз кожна мама України”, - йдеться в описі до пісні.

Христина Соловій «Я твоя зброя»

Свою нову роботу завантажила і співачка Христина Соловій. Це пісня “Я твоя зброя”. Нова композиція присвячена всім, хто взяв до рук зброю, щоб відстояти Україну та українців.

Контраверсійні рядки приспіву: «Тисни гачок — я твоя куля, Тисни ще раз — я несу мир» є відсилкою на серію плакатів “Миру мир” художників Андрія Приймаченка та Олександра Ком’яхова.

“Йдеться про теорію “справедливої війни”, коли війна є останнім засобом виживання. Українці націлені на перемогу, щоб знову жити під мирним небом, повернутись додому, воз'єднатися з сім’ями, відчувати свободу та робити звичні речі: гуляти вільним Києвом, їздити на море у вільний Крим. Бажання перемогти є нашою найсильнішою зброєю”, - розповіла про пісню Христина Соловій.

Ярмак «Дике поле»

24 місце на вкладці в тренді займає ще один реп-співак, киянин Ярмак і його робота “Дике поле”, яку він зробив разом зі співачкою Алісою Панчук.

“Цією піснею я хочу підтримати бойовий дух наших воїнів, а особливо захисників Маріуполя, які сьогодні показуть небачений в світі героїзм! Найбільше, що мене турбує останнім часом - це їх життя! Одні з кращих бійців нашої країни опинились в повному оточенні і потребують нашої підтримки та уваги всього світу! Ви можете підписати петицію, яку створили родини Азовців звертаючись до ООН щодо процедури «extraction». Ми маємо врятувати наших героїв!”, - написав співак і додав посилання на петицію.

KRBK «24»

Київський андеграунд виконавець KRBK, який був учасником колективу «Апаска», з піснею “24” несподівано опинився на вкладці в трендах №19. Крім того, цей трек займає наразі шосте місце в українському рейтингу додатку Shazam.

Трек, присвяченій російсько-українській війні і незламності українського народу, за кілька днів зібрав майже 200 тисяч переглядів. В пісні звучить і російська, і українська мови. Також в треці цитуються рядки Гімну України.

Oisho BTZ (Олесь Михайлович) «Залужний мутить двіж»

Франківський музикант Oisho BTZ (Олесь Михайлович), який ще й за сумісництвом є ведучим радіо “Західний Полюс”, презентував нову пісню “Залужний мутить двіж”. За кілька днів трек зібрав понад 120 тисяч переглядів.

Пісня присвячена головнокомандувачу Збройних Сил України генералу Валерію Залужному, який із початку збройної агресії росії організовує оборону держави й особисто очолив героїчне протистояння ЗСУ цьому вторгненню.

“Він не дуже публічний, але вже встиг таких «двіжів» наробити, шо страшно подумати, що буде далі))) Я страшенно пишаюся, що такі люди, як пан Валерій, зараз керують ЗСУ!”, - повідомив виконавець.

Аркадій Войтюк «Країна-Фенікс»

Співак і гуморист з Ковелю Аркадій Войтюк випустив пісню “Країна-Фенікс”. Войтюк був учасником команди Ліги Сміху «VIP-Тернопіль». Крім того, в 2011 році став фіналістом українського талант-шоу «X-Фактор».

Але нова пісня співака не про гумор, а про надію, що Україна переможе і відродиться як “птаха-фенікс”.

Slyzexx «Відьма з Конотопу»

Електронну музику в цій підбірці також представить робота Андрія Шевченка, який відомий як Slyzexx. У профілі в Фейсбуку він повідомляє, що пише музику та робить ремікси. Його трек “Відьми з Конотопу” займає 22 місце вкладці в трендах. Протягом тижня трек передивилися понад 200 тисяч користувачів.

Карна «Вітролом»

Український метал-гурт Карна презентував відео на акустичну версію своєї пісні “Вітролом”. У кліпі можна побачити вокаліста колективу, сержанта Олексія Яроша, який зараз захищає нашу державу у лавах ЗСУ. Це доволі емоційне відео, сповнене кадрами війни. Також у ролику бачимо двох учасників колективу – вокаліста Олексія Яроша та гітариста Влада Яруна.

Skazhena «Війна»

Бонусом у сьогоднішній підбірці є відео на пісню харківської співачки та гітаристки Тетяни, яка має псевдонім Skazhena. До війни Тетяна писала пісні та виступала російською мовою. Однак, 24 лютого все змінилося. Тиждень Тетяна сиділа у підвалі в Харкові, пережила авіаналіт.

Потім перебралася до Кривого Рогу, де і написала пісню “Війна”. Минулого тижня Тетяна презентувала цю пісню в Хмельницькому під час благодійного концерту на підтримку ЗСУ.


“Ця пісня була написана мною у жахливому стані, коли я опинилася у безпечному місці. 7 днів я була у Харкові під обстрілами. Мені вдалося евакуюватися. Але серце обливається кров'ю за тих, хто не встиг, хто постраждав від знущань, хто загинув... Ми ніколи не пробачимо”, - йдеться в описі відео на цю пісню.