ye-logo.v1.2

Kalush Orchestra, NK, Слава Камінська: підбірка нових робіт українських виконавців за тиждень

Культура 3838
Слухати українське - це в тренді
Слухати українське - це в тренді. Фото: amazingukraine.pro/

Kalush Orchestra презентував новий кліп відразу після перемоги.

"Сайт "Є" підготував нову підбірку музичних відео українських виконавців, які протягом тижня з’явилися на Youtube.

На першому місці на вкладці у тренді знаходиться кліп гурту Kalush Orchestra на пісню “Stefania”, з якою українці перемогли цього року на Євробаченні.

Кліп був опублікований наступного дня після перемоги в конкурсі й трохи більше, ніж за добу, зібрав понад 6 мільйонів переглядів. Відеоряд кліпу - це кадри звільнених від росіян Бородянки, Ірпеня, Бучі та Гостомеля.

На відео — жінки, які захищають та рятують своїх дітей від війни в Україні.

«Спершу я присвятив цю пісню моїй матері, та коли почалася війна, пісня набула багато інших значень. І хоч у тексті немає ані слова про війну, чимало людей почали асоціювати пісню з Україною-мамою. Ба більше, суспільство стало називати її гімном війни. Якщо "Стефанія" це гімн війни, я б хотів, аби це був гімн нашої перемоги», — поділився лідер гурту «Калуш Оркестра» Олег Псюк.

Електронний проєкт “Probass Hardi”, який став відомий завдяки хіту “Доброго вечора, ми з України”, випустив спільну роботу з виконавцем Khayat. Пісня “До бою” - це войовнича музика, яка має надихати кожного українця.

“До бою” – не просто реліз військового часу. Це звучання сьогодення в поєднанні з запалом та люттю наших пращурів! Ми об‘єднали наші творчі світи, аби створити дійсно войовничу музику, що надихатиме кожного Українця до бою з ворогом по всіх фронтах. Тож нехай цей трек піднімає дух та спонукає захищати нашу землю до останньої краплі ворожої крові!”, – написав Андрій Хайат у своєму акаунті в Інстаграм.

Екссолістка гурту “Не ангели” Слава Камінська випустила свою першу україномовну пісню “Додому”. Це трек про її почуття від перебування у вимушеній еміграції, адже зараз співачка перебуває у Нідерландах.

“Це не робота – це крик душі. Дуже багато жінок з дітьми виїхали в інші країни, щоб бути в безпеці. Але душею ми залишилися вдома. Я впевнена, що немає кращої країни, ніж Україна. Я впевнена, немає міста кращого, ніж ті, де народилися ми та наші діти. Щодня я переконуюсь у тому, наскільки нам пощастило бути українцями, і я з гордістю говорю і говоритиму, що я УКРАЇНКА! Інша країна ніколи не стане ДОМОМ. Все моє життя залишилося вдома… в Одесі, у Маріуполі, у Києві, у Харкові… Я переживаю за своїх дітей, тож досі перебуваю не там, де хотілося б мені та моїй родині. Тільки зараз я сповна усвідомила, наскільки я люблю свою країну! Я ХОЧУ ДОДОМУ! Я вдячна людям, які мені допомогли”, - написала співачка у своєму акаунті у Інстаграм.

Сьоме місце у рейтингу додатку для розпізнавання пісень Shazam, а це на рядок вище за “Стефанію”,  зайняла композиція “Квітка” маловідомого дуету Сhursanov & Averin. Але пісня швидко набирає популярності, наприклад, у Тік-Току.

Обидва виконавця є авторами пісень, які пишуть не тільки для себе, а й для інших виконавців. Але цього разу в них вийшла спільна робота.

Настя Каменських, яка виступає під псевдонімом NK, після пісні “Я - Україна” випустила англомовний трек “You Crying”.

У назві пісні присутня гра слів You Crying (Ти плачеш) перегукується із назвою країни Україна англійською мовою — Ukraine.

У пісні співачка закликає людей з усього світу не мовчати про жорстоку війну, що триває в Україні.

Музику та слова для пісні написав її чоловік і український артист Олексій Потапенко (Потап).

«Зараз так сильно хочеться обійняти кожного українця. Підтримати. Хоч на трохи забрати той біль, який зараз відчуваємо ми всі. Але хоч нам і болить, ми разом, ми сильні. Україна не здається. Вона продовжує боротися за незалежність і щастя своєї нації. І цей подвиг бачить вся планета. Нам важливо аби війна в Україні, яка є справжнім геноцидом українського народу, не перетворилася у тишу. Адже, тільки-но жорстокість стане чимось «звичним» і породить мовчання, стануть чутні розбиті серця мільйонів мирних жителів. Добро завжди перемагає. А добрих сердець значно більше за ту кількість агресорів, які чинять зло на наших землях. Тому я твердо вірю, що нація, яка стоїть на стороні правди, добра і світла, — обов’язково переможе. А ім'я цій нації — Україна!" — написала Настя Каменських, анонсуючи пісню.

Культовий гурт «PATSYKI Z FRANEKA», який працює на межі стильного україномовного хіп-хопу, модних танцювальних ритмів і народних мотивів, випустив новий трек “Борись”.

“Ми завжди боремось в житті за свободу, за любов, за мрії, за досягнення, за хороші оцінки, за добру роботу, за стосунки, за свою країну, за своє місце під сонцем. Так є в час війни і в час миру. Життя - це постійна боротьба. І поки людина бореться - вона живе і жива. І боротись варто завжди до кінця, коли не вистачає сил, і коли здається, що нічого вже не вийде. Борись. Як немає вже сил, борись! Новий сингл групи PATSYKI Z FRANEKA про цю боротьбу”, - йдеться в описі пісні.

Українська співачка, акторка та блогерка Маша Кондратенко випустила пісню “Чекаю на тебе”. Вона стала відомою після знімання у телесеріалі «Школа» (2018—2019), де вона грала школярку Соню. Також Маша є суперфіналісткою десятого сезону талант-шоу «Голос країни».

"Чекаю на тебе"- це крик душі кожної українки сьогодні і у той же самий час - найболючіша моя пісня.

«Війна безжалісно роз‘єднала стільки пар, забрала у дружин чоловіків, а в дітей батька. Вона розділила наше життя на «до» та «після».Тисячі тендітних жінок стали сильними воїнами в тилу, чиє життєве кредо зараз - вірити і чекати. Саме таким воїном за свого коханого стала моя близька подруга, яка кожного дня чекає на один-єдиний, але найочікуваніший і найдорожчий дзвінок від свого героя. Саме її історія, її переживання та емоції надихнули мене на створення цієї пісні. Звичайно, таких історій у нас зараз тисячі, і майже кожна українка впізнає в цій пісні себе. Тому це присвята усім нашим жінкам, які чекають на своїх героїв вдома з перемогою», - йдеться в описі пісні.

Сьогодні черкаський гурт “Спів братів” випустив нову пісню “Ти кнопка”. Відеоряд та назва цього кліпу сформовані з мемів про ексмера Харкова Геннадія Кернеса. Зокрема, початок кліпу - це пародія на передвиборчий ролик Михайла Добкіна 2006 року. А фраза “Ти кнопка” - стала мемом після перепалки Кернеса з одним з депутатів міської ради під час сесії у 2019 році.

У самій пісні гурт співає про те, що російським окупантам не вдалося і не вдасться захопити Харків і в них є вибір: або відступити, або повернутися додому “двухсотими”.

Раніше до підбірки “Сайт Є” вже входила пісня гурту “Спів братів”, яка була присвячена знищенню крейсера “москва”.

Київський гурт “Циферблат” випустив кліп на пісню “Земля”. В основу сюжету заклали історію з однойменної повісті Ольги Кобилянською. За даними ЗМІ, кліп гурту "Циферблат" – це втілена у відео спроба зобразити головні події повісті Ольги Кобилянської "Земля". Даніїл Лещинський (вокаліст й автор пісень) написав цю композицію після перегляду вистави у театрі імені Франка в Києві.



Сюжет повісті "Земля" авторства Ольги Кобилянської завуальовано розповідає біблійну історію про Каїна й Авеля, про братовбивства. Кобилянська показує драму в селянській родині та розкриває тему влади землі над людиною.
Брати Данило та Валентин, учаснику гурту, і виконали ці ролі у кліпі.

Співачка та сонграйтерка ROXOLANA представила новий трек «Тримайся», щоб підтримати українців під час війни росії проти України. У пісні авторка нагадує про найвідоміші меми і закликає усіх підтримувати одне одного, а також допомагати Збройним Силам України.



Створюючи трек, ROXOLANA зробила відсилку до попередньої пісні «СіЮ», побудованій на найпопулярніших жартах військового часу і згадала про нові досягнення української армії – Чорнобаївку та епічне затоплення крейсера «Москва».

Першими пісню «Тримайся» почули українські військові, адже зараз співачка їздить із виступами до військових частин ЗСУ.

Читайте також: Культурний геноцид, або Як рашисти знищують спадщину українців

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую