ye-logo.v1.2

Міська рада надасть шість премій імені Богдана Хмельницького: кому та за що

Культура 2616
Міські премії зазвичай призначаються до святкування Дня міста
Міські премії зазвичай призначаються до святкування Дня міста. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Також буде присуджена одна премія в галузі історико-краєзнавчих досліджень

На одній з найближчих сесій Хмельницької міської ради депутати мають призначити премії імені Богдана Хмельницького. Їх мають отримати п’ятеро жителів громади та народний аматорський театр «Дзеркало» за досягнення у різних галузях мистецтва. А також призначать одну премію імені Михайла Якимовича Орловського. Про це свідчать нещодавно опубліковані проєкти рішень міськради.

Цьогоріч міську премію імені Михайла Якимовича Орловського у галузі історико-краєзнавчих досліджень заплановано присудити Байдаку Ігорю Миколайовичу, члену Національної спілки журналістів України. Підставою є його «вагомий особистий внесок у вивчення та дослідження історії міста Хмельницького, охорону та популяризацію пам’яток історії та культури». Тож йому мають вручити диплом лауреата й виплатити п’ять тисяч гривень.

Натомість міська премія імені Богдана Хмельницького надається у кількох номінаціях. Зокрема, у галузях літератури, журналістики, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, музики, режисури й театру. Тож її мають надати шести лауреатам. Кожен отримає диплом, нагрудний знак та п’ять тисяч гривень.

Список цьогорічних лауреатів премії імені Богдана Хмельницького

У галузі літературної діяльності та популяризації української мови:

  • Шокало Микола Йосипович, письменник — за історико-пригодницький роман «Берестечко».

У галузі журналістики:

  • Радецька Альона Юріївна, членкиня Національної спілки журналістів України, молодша наукова співробітниця Хмельницького обласного літературного музею — за високу професійну майстерність та здобутки у медіасфері.

У галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва:

  • Залевська Маріанна Юріївна, викладачка Хмельницької художньої школи — за високу професійну майстерність, активну виставкову діяльність, вагомі здобутки у розвитку та популяризації образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

У галузі музичного мистецтва та фольклору:

  • Самолюк Віталій Ігорьович, композитор, артист Хмельницького академічного муніципального камерного хору — за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, популяризацію українського національного музичного мистецтва;
  • Дячук Віталій Олександрович, артист Хмельницького академічного естрадно-духового оркестру, аранжувальнику — за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, популяризацію українського національного музичного мистецтва.

У галузі режисури та театрального мистецтва:

  • колектив народного аматорського театру «Дзеркало» Хмельницького міського будинку культури (режисер — Гусаков Дмитро Сергійович) — за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, значний внесок у розвиток театрального мистецтва в місті Хмельницькому.

До теми: Обдаровані діти з Хмельницького отримають персональні стипендії (Список)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую