ye-logo.v1.2

У центрі Хмельницького влаштували різдвяний вертеп (фото)

Культура 3743
Як хмельничани підтримують різдвяні традиції
Як хмельничани підтримують різдвяні традиції. Фото: автора

Святковий виступ підготували вихованці мистецьких шкіл міста.

Сьогодні, 25 грудня, у день відзначення Різдва Христового за західним обрядом у Хмельницькому організували різдвяний вертеп. Колядки, щедрівки, віншівки у виконанні вихованців мистецьких шкіл міста звучали у сквері імені Шевченка. Доповнили виступи театралізованою частиною за участі традиційних персонажів різдвяних дійств.

«Зараз, як ніколи, важливо пам’ятати про наші українські традиції. Колядка, щедрівка, віншівка несуть у собі велику магічну силу, бо всі ми просимо в Бога Перемоги, миру, процвітання для нашої рідної землі та для всіх українців», - зазначають в управлінні культури і туризму міської ради.

Додамо, цього року в умовах війни від масових відзначень новорічно-різдвяних свят у місті вирішили відмовитися. Натомість локальні події для підтримання настрою, особливо дітлахів, все таки вирішили проводити. Для тематичних зустрічей залучають місцеві творчі колективи і мистецькі школи.

Подію провели в сквері Шевченка.

Сьогодні театралізований різдвяний вертеп влаштували актори театру-студії «Без меж» Центру національного виховання учнівської молоді (керівник Володимир Павловський) та фольклорного гурту «Богодар» Центру національного виховання учнівської молоді (керівник Катерина Дерій). Також виступили фольклорні колективи мистецьких шкіл міста: гурт «Берегиня» Хмельницької школи мистецтв, фольклорного ансамблю «Златограйчик» Хмельницької школи мистецтв «Озерна», зразкового фольклорного ансамблю «Вербиця» ШМ «Райдуга». Доповнили Вертеп хореографічна композиція у виконанні учасників зразкового ансамблю сучасного танцю «Купава» школи «Райдуга».

Більше фото з різдвяного вертепу:


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую