ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, Христина Соловій, Оля Полякова, Sadsvit, Коля Сєрга: нова підбірка української музики

Культура 3287
15 музичних новинок у підбірці цього тижня
15 музичних новинок у підбірці цього тижня. Фото: patrioty.org.ua

Підбірка не змогла в себе включити всі достойні нові треки за тиждень.

Дуже насичений новою українською музикою видався тиждень. У підбірку потрапили 15 композицій.

Цього тижня дві українські співачки Mamarika (Анастасія Кочетова) та Kola (Анастасія Прудіус) випустили спільну пісню “Люди”.

“Ця пісня про людей. Про звичайних українців, які, завдяки своїй силі духу, стійкості, перетворилися на титанів. Така непорушна сила може з’явитися тільки тоді, коли ти робиш щось хороше для когось та думаєш не лише про себе. Сильні, незламні, справжні, рідні, красиві, працьовиті наші люди, це пісня про вас і для вас. Про кожного, чиє серце б’ється швидше, коли він чує слово «дім». Слухайте її серцем”, - йдеться в описі до пісні, яка зараз займає друге місце серед популярних музичних відео в Україні.

Відео зібрало понад 220 тисяч переглядів.

Пісня “Мова вітру” - саундтрек до мультфільму “Мавка. Лісова пісня”, яку заспівали Артем Пивоваров та Христина Соловій.

Натхненням для написання пісні для Артема Пивоварова стала не тільки історія Мавки та Лукаша, але й те, що саме він подарував свій голос головному герою мультфільму Лукашу. Текст пісні створений Артемом та Христиною у співавторстві — слова писали кожен для свого куплету. Трек звучить в одній зі сцен мультфільму, яка дає початок романтичній історії головних героїв.

“Це емоційна композиція про кохання попри різні обставини і смертельну небезпеку. У ній йдеться про почуття двох сердець із різних світів. Вона надихає і дає надію, що любов і музика переможуть будь-яке зло”, - відмітив Пивоваров.

Кліп на пісню переглянули вже понад 230 тисяч разів.

Крім того, цього тижня Христина Соловій представила й власну композицію “Чорноморчик”. Це переспів української народної пісні.


Співачка виконувала композицію ще з дитинства, а згодом на багатьох своїх концертах. І лише тепер вона була записана на студії.

«Це для мене найулюбленіша, найдраматичніша історія кохання з глибин Чорного моря, за яким ми дуже сумуємо зараз, але, я думаю, що кожен українець зараз має в собі певність, що ми обов’язково приїдемо до свого моря», — відмітила Христина Соловій, пише podcaster.in.ua.

Yaktak (Ярослав Карпук) презентував пісню “Не забувай”, яка потрапила до популярних музичних відео в Україні.

“Не забувай - пісня, яку я хочу присвятити кожній українській парі. Знаю, що відносини на відстані справді бувають не легкими, проте кохання сильніше будь-яких кілометрів, і воно лікує. Пройшовши кохання на відстані - знайте, що в майбутньому у Вас все буде добре.

Не забувайте, з ким Ви мрієте та з ким розділяєте крила на двох”, - йдеться в описі до відео, яке зібрало 50 тисяч переглядів.

Максим Дерев‘янчук поки що намацує свій стиль. У нього тембр голосу, що одразу запам’ятовується, і через голос він здається набагато дорослішим, ніж насправді. Drevo випускає сердечні пісні під гітару, ніби бард, що вже побачив життя, а не юний хлопець, пише “Слух. Медіа” про виконавця, який цього року хотів потрапити до фіналу Національного відбору Євробачення.

Минулого тижня Drevo випустив пісню “Завітавши в Храм”, яка вже потрапила до трендових пісень на Youtube.

“Кожен мій проект для мене особливий, я не хочу бути популістом, і всюди кричати як складно писати наразі музику. Тому це пісня про любов , банально та просто. Не знаю скільки вам, ще доведеться слухати твори цієї невичерпної теми, та впевнений, що Кохання буде ще багато! І я бажаю вам його!”, - написав хлопець під відео пісні.

Ця пісня також потрапила до рейтингу застосунку Shazam. Так, серед користувачів у Хмельницькому пісня займає 25 місце.

До рейтингу Shazam потрапила й робота молодого виконавця Hard Way 88.

Його позитивна композиція в стилі реггі - “Нова епоха” зібрала десятки тисяч переглядів.

Віктор Винник і гурт “МЕРІ” представили пісню «Коли твоя земля в війні».

“Простими словами автор описав наше сьогодення, наші надії й сподівання і непохитну віру у Перемогу”, - йдеться в описі до відео, яке символізує переживання українців протягом року.

Рок-гурт “Діти інженерів” випустив пісню “ТЕЦ”, яка навіяна масовими відключеннями електроенергії в результаті ракетних обстрілів рф критичної інфраструктури України.

Виконавці нагадують, яку важливу справу роблять енергетики по всій країні.

“Серце зігрівається бо за вікном працює ТЕЦ”, - відмічають виконавці.

Оля Полякова представила нову пісню “Танцюю, як в останній раз”, яку вона назвала маніфестом сильної жінки. Нову ліричну композицію вона створила у співпраці з Ольгою Бажаною.

Франківський виконавець SadSvit (Богдан Розвадовський) видав свій новий альбом "Неонова Мрія". Ця робота фіксує зміну поглядів та смаків виконавця. Левову частку матеріалу для цього альбому музикант, засновник проєкту, записав ще минулого року.

"В цьому альбомі я хотів досягнути нових можливостей. Це своєрідне відображення зміни моїх смаків та поглядів. Це експеримент не тільки зі звучанням, а й зі сприйняттям аудиторії. Та і в кінець, це є викликом для мене – відкриття нових горизонтів", – розповідає Богдан виданню Неформат. За його словами, всі пісні на цьому альбомі об’єднує космічне звучання. Тематика ж, якої вони торкаються, є досить широкою, і кожна пісня ця окрема історія.

Також цього тижня музикант презентував кліп на пісню “Пам’ятаю свій дім”.

Співак та військовослужбовець Коля Сєрга представив пісню “Молитва”.

“Музичний кліп “Молитва” створений у жанрі фентезі на основі архетипів українського фольклору, де жіночі образи уособлюють сучасну Україну, а чоловічі – її безстрашних воїнів.

“Ця пісня необхідна саме зараз. Це молитва. А головна мета молитви - побудувати шлях надії до джерела внутрішніх сил у миті темряви і незрозумілості. Коли «накриває», я сам собі повторюю, як мантру:

“Танцюй зі мною, навіть коли змовкне музика,
Плекай мій сон, хоч ніч без дна,
Я вигребу, випливу, вилізу, винесу всі труднощі,
Такою і є ціна”, - написав співак в описі до відео.

Гурт KADNAY випустив пісню під назвою DDP.

Головний редактор видання liroom.com.ua Олексій Бондаренко відмічає, що гурт застрибує у тренд на 80-і, і додають своїй музиці більше клубного звучання: «Це можливість потрапити на денс-радіостанції, які доволі сильно страждають від недостачі українськомовного контенту».

Гурт Lady Aphina представив пісню “Мить”.

“Мить” написана ще навесні 2022 року. Ми тоді розмірковували про стани людей, що проживають трагічні події в Україні під час війни. Думали, як довго ми можемо витримувати таку кількість горя та несправедливості. Стільки вже ми бачили, а скільки ще доведеться пережити? Пісня про відчай, що граничить з вірою, що все буде добре.
Потім була зустріч зі Степаном Кулиною, який розповів про свою давню ідею документального відео. Коли він послухав “Мить”, то сказав, що саме ця пісня має стати саундтреком його маленького фільму.

На відео — мешканці Херсонщини у перші дні після деокупації. Кожен із них має погляд, який Степан назвав “не присутнім”, “поглядом в нескінченність”. Це не те, що ми називаємо “завтиком” після важкого робочого дня чи після шести годин за кермом. В очах цих людей щось масивніше. Це погляд, на який впала тінь. Тінь війни”, - написали музиканти в описі до відео пісні.

«Хоробрі міста» — серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір. Проєкт журналу Ukrаїner.

В рамках цього проєкту співачка Лілу45 (Людмилі Білоусова) представила трек «Сімферополь».

Ще один музичний проєкт про міста України робить Євген Філатов. В рамках проєкту “Як звучить Україна” Євген Філатов – композитор і саундпродюсер ONUKA створює музику, яка має характеризувати міста.

Його завдання у програмі – створити треки із зібраних звуків. Кожна композиція – про окреме місто.

Цього тижня була презентована композиція, присвячена Одесі.

"Стук крісел в Оперному, старе фортеміано в легендарному дворику, шум прибою та гудок пароплаву з платівки Леоніда Утьосова - все це талановитий композитор склав в єдину мелодію", - йдеться в описі до відео.

В цілому тиждень виявився дуже багатим на різноманітним на нову українську музику. Але не всі пісні, які написані українською мовою заслуговують на увагу.

Так, тисячі негативних коментарів, які постійно видаляються, отримав Олексій Потапенко (Потап або Potap) за свій трек “Волонтер”.

В коментарях активно обговорюється, що текст пісні паплюжить українських волонтерів, а сам трек виданий заради хайпу на темі війни, що недопустимо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую