ye-logo.v1.2

Новий рекорд від подолянина: тризуб з грошей

Культура 2285
Фото: gazeta.ua

Олександр Шустерук з Нетішина ініціював створення з монет двадцятиметрового тризуба, кошти з якого передали батькам важкохворого хлопчика

Наш земляк щоразу вигадує щось оригінальне. Цього разу журналіст з Нетішина Олександр Шустерук вирішив побити власний рекорд трирічної давності, коли у Нетішині на День Незалежності виклали з монет восьмиметровий тризуб, і збільшив його розміри — до 20х12 метрів. Ідея припала до душі рівнянам. Тож 24 серпня з самісінького ранку на Театральній площі в центрі Рівного усі, хто забажав долучитися до акції, викладали з монет найбільший тризуб країни. Довжина герба по периметру склала 416 метрів.
Як зазначив автор проекту Олександр Шустерук, це був водночас рекорд і благодійництво. “Акція “Державний герб - символ благодійності” покликана зібрати кошти на лікування важкохворого 2-річного Микити Хитрого з райцентру Радивилів. Хлопчику нещодавно зробили складну операцію з пересадки печінки, і наразі він потребує грошей на відновну терапію, а родина малозабезпечена — мати у декретній відпустці, а батько — інвалід 2 групи, - каже Олександр Петрович. - Багато студентів та школярів, почувши про акцію, прийшли зі своїми скарбничками, аби допомогти вилікувати Микитку, а перехожі обмінювали паперові гроші на металеві в касах банку. З викладених монет номіналом, в основному, по гривні та по 50 копійок зібрали 8 тисяч 329 гривень, які передали на лікування батькам дитини”.
Викладення державного герба проходило під патронатом Національного проекту “Книга рекордів України”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую