ye-logo.v1.2

День музеїв: чим дивуватимуть відвідувачів у Хмельницькому, Меджибожі та Кам'янці-Подільському

Культура 1941
Зазвичай, у цей день музеї по всьому світу готують незвичайні виставки та культурні заходи для своїх відвідувачів, вхід на який є безкоштовним
Зазвичай, у цей день музеї по всьому світу готують незвичайні виставки та культурні заходи для своїх відвідувачів, вхід на який є безкоштовним. Фото: pixabay.com

Тематичні виставки та концерти, вечір анімації та екскурсії готують музейники для відвідувачів.

У Міжнародний день музеїв, який відмічають щороку 18 травня, музеї по всьому світу готують незвичайні виставки та культурні заходи для своїх відвідувачів, вхід на який здебільшого є безкоштовним. Така традиція покликана популяризувати відвідування музеїв. Підтримують її і музейні установи в нашій області. Традиційно цього року вони також підготували цікаві заходи, на яких можна побувати.

Нова виставка живопису, вечір анімації та приготування креативного плову в Музейному дворику в Хмельницькому

Хмельницький обласний художній музей запрошує відвідувачів до активного спілкування у музейному просторі. За словами працівників установи, всі заплановані мистецькі події підкреслюють роль музею у розвитку та підтримці громади у буремні військові часи. Для художнього музею - це про створення проєкту ARTHUB на початку війни, який поставив собі за мету об’єднати громаду, а також допомогти пережити і переосмислити події навколо себе за допомогою мистецтва.

Відтак, 18 травня о 17.00 події з нагоди Дня музеїв відбудеться відкриття виставки живопису та графіки «ІЗОМОРФІЗМИ». 

Хмельничан та гостей міста запрошують на вечір анімації

А 19 травня о 19.00 хмельничан та гостей міста запрошують на вечір анімації. Детально ознайомитися з запланованими подіями можна на фейсбук сторінці музею.

Портрети, які можуть «розказати» про себе цікаві речі. Проєкт «Синтез мистецтв. Образи і постаті»

Громадська організація «Хранителі спадщини» та Музей історії міста Хмельницького запрошують на відкриття виставки «Образи та постаті». Представлять понад п’ятдесят портретів видатних історичних постатей від художників та учнів художньої студії «Відродження».

Подивитися на історичних «хрестоматійних» постатей по-іншому пропонують всім бажаючим у Музеї історії міста Хмельницького

У музеї зазначають, що, працюючи над картинами, художники вивчали біографії героїв своїх полотен. Тож цікавими та несподіваними фактами з їх життя радо поділяться із відвідувачами виставки.

Подивитися на історичних «хрестоматійних» постатей по-іншому пропонують всім бажаючим у Музеї історії міста Хмельницького 18 травня о 15.00, вхід безкоштовний.

Акція «День вишиванки у Музеї» в Кам’янці-Подільському

У Кам’янці 18 травня відвідати усі музеї міста можна буде безкоштовно, якщо ви будете у вишиванці. Працівники музеїв об’єднали два свята в одному заході. Державний історичний музей-заповідник, Музей мініатюр «Замки України», Національний історико-архітектурний заповідник «Кам`янець» та Національний природний парк «Подільські товтри» пропонують відвідати вже існуючі експозиції, а також долучатися до нових заходів у рамках святкування Дня музею.

В цей день кожен відвідувач історичного музею-заповідника у Кам’янці-Подільському матиме змогу обрати собі на згадку романтичний сувенір. Ввечері туристів запрошують у Старий замок на творчу зустріч із українськими письменницями Поліною Кулаковою та Мілою Смоляровою.

19 травня в Галереї мистецтв відкриють тематичну виставку «Подолянка»

А вже 19 травня в Галереї мистецтв відкриють тематичну виставку «Подолянка», де будуть представлені роботи митців у різних техніках з власним баченням подільської дівчини-жінки. На вихідні, традиційно, Кам’янець запрошує дітей та їх батьків на різноманітні сімейні заходи.

Ознайомитися детальніше з програмою заходів можна за посиланням.

Про традиційний український одяг в історичному контексті

Державний історико-культурний заповідник "Межибіж" запрошує 18 травня поціновувачів українського традиційного одягу на одноденну виставку. В експозиції представлять повну існуючу колекцію вишиванок, яка зберігається в музеї. А також запрошують на творчу зустріч з хмельничанкою Лілією Іваневич, авторкою книги «Традиційний одяг українців Поділля»: розмова буде йти про особливості, притаманні для подільської вишиванки. Початок заходу заплановано на 14 годину.

Заповідник "Межибіж" запрошує поціновувачів українського традиційного одягу на творчу зустріч Лілією Іваневич. Фото: з фейсбуку Лілії Іваневич

Окрім того, працівники заповідника запрошують відвідати постійно діючу історичну експозицію, Музей пам’яті жертв Голодомору, спуститися до підземель та подивитися на Свято-Миколаївську замкову церкву. Вартість вхідного квитка для дорослих становить 60 гривень, для дітей – 30. Музей працює без вихідних.

Читайте також: Сорочки з історією: що готують у Хмельницькому до Дня вишиванки

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую