FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
3 Травня, 2024

Тримають культурний фронт: артисти Хмельницького академічного муніципального хору запрошують на ювілейний концерт

Кожний свій виступ артисти присвячує Збройним силам України та збирають кошти на їх підтримку. Фото: з фейсбуку Хмельницького академічного муніцпального хору

Цього року колектив святкує своє 25-річчя.

Свій ювілей артисти Хмельницького академічного муніципального хорувирішили цього року відсвяткувати по-особливому: без зайвих слів і урочистостей, проте з цікавою музичною програмою для глядача. «Лише ви, ми і щира, витончена, особлива хорова музика. Чекаємо на кожного! Нам є що сказати!», - йдеться у дописі на фейсбуці творчого колективу.

На концерті артисти виконають винятково українські музичні твори: дванадцять композицій, більша частина з яких – духовна музика та молитви. Крім того, для глядачів підготували сюрприз, розповідає адміністраторка хору Юлія Алєксєєва журналістам ТРК «Місто». Академічне виконання духовних хорових композицій цього разу буде поєднуватися з різними музичними інструментами – флейтою, саксофоном, дудуком. Таке поєднання має зробити звучання духовної музики більш цікавішим для слухача. Також на концерті виконають і декілька джазових композицій.

З початком війни творчий колектив хору почав працювати на культурному фронті країни. Артисти є постійними організаторами та учасниками благодійних заходів та концертів не тільки в Хмельницькому, а й за межами нашої країни. Ціль одна: кожний свій виступ Хор присвячує Збройним силам України. А на своїх концертах – у залах та відкритих майданах – збирають кошти у благодійні скриньки для подальшої їх передачі на потреби ЗСУ. «За цей час ми зібрали вже більше 200 тисяч гривень і будемо продовжувати це робити», - говорить головний диригент хору Ігор Цмур.

Благодійний ювілейний концерт відбудеться 7 червня в органній залі Хмельницької філармонії. Вхід вільний.

Читайте такожПідрив Каховської ГЕС: частину жителів підтоплених населених пунктів евакуюють на Хмельниччину