ye-logo.v1.2

Тримають культурний фронт: артисти Хмельницького академічного муніципального хору запрошують на ювілейний концерт

Культура 1963
Кожний свій виступ артисти присвячує Збройним силам України та збирають кошти на їх підтримку
Кожний свій виступ артисти присвячує Збройним силам України та збирають кошти на їх підтримку. Фото: з фейсбуку Хмельницького академічного муніцпального хору

Цього року колектив святкує своє 25-річчя.

Свій ювілей артисти Хмельницького академічного муніципального хорувирішили цього року відсвяткувати по-особливому: без зайвих слів і урочистостей, проте з цікавою музичною програмою для глядача. «Лише ви, ми і щира, витончена, особлива хорова музика. Чекаємо на кожного! Нам є що сказати!», - йдеться у дописі на фейсбуці творчого колективу.

На концерті артисти виконають винятково українські музичні твори: дванадцять композицій, більша частина з яких – духовна музика та молитви. Крім того, для глядачів підготували сюрприз, розповідає адміністраторка хору Юлія Алєксєєва журналістам ТРК «Місто». Академічне виконання духовних хорових композицій цього разу буде поєднуватися з різними музичними інструментами – флейтою, саксофоном, дудуком. Таке поєднання має зробити звучання духовної музики більш цікавішим для слухача. Також на концерті виконають і декілька джазових композицій.

З початком війни творчий колектив хору почав працювати на культурному фронті країни. Артисти є постійними організаторами та учасниками благодійних заходів та концертів не тільки в Хмельницькому, а й за межами нашої країни. Ціль одна: кожний свій виступ Хор присвячує Збройним силам України. А на своїх концертах – у залах та відкритих майданах – збирають кошти у благодійні скриньки для подальшої їх передачі на потреби ЗСУ. «За цей час ми зібрали вже більше 200 тисяч гривень і будемо продовжувати це робити», - говорить головний диригент хору Ігор Цмур.

Благодійний ювілейний концерт відбудеться 7 червня в органній залі Хмельницької філармонії. Вхід вільний.

Читайте такожПідрив Каховської ГЕС: частину жителів підтоплених населених пунктів евакуюють на Хмельниччину

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую