ye-logo.v1.2

«Івасик-Телесик»: у театрі Старицького покажуть класичну українську казку в новітній інтерпретації

Культура 2396
Нова казка-мюзикл для дітей "Івасик-Телесик"
Нова казка-мюзикл для дітей "Івасик-Телесик". Фото: Сергія Аніськова

Актори обласного муздрамтеатру імені Старицького готуються до прем'єри дитячого мюзиклу за твором Марка Кропивницького.

Вже завтра, 3 вересня, хмельничан та гостей міста творчий колектив обласного драмтеатру імені Старицького запрошує відвідати прем'єру дитячого мюзиклу «Івасик-Телесик». Класична українська казка у новітньому переосмисленні. Режисеркою спектаклю виступила заслужена артистка України Лариса Курманова. Розповідає, що одразу після прочитання казки у неї виникла чітка картинка майбутньої постановки.

«Це історія про звільнення: всяку нечисть, яка ховається на нашій землі, ми все одно переможемо, - розповідає Лариса Курманова. - Для себе я побачила, що все зло ховається під сіткою і продовжує жити тут, серед нас в країні. Окрім того, хотілося для глядача ще візуально зробити це зло вищим, щоб його сприймали страшним та загрозливим. Спочатку хотіла ставити акторів на ходулі, проте згодом ми знайшли інший технічний механізм. Та яким би великим не було зло, навіть маленькі українці зможуть його перемогти».

«Це історія про звільнення: всяку нечість, яка ховається на нашій землі, ми все одно переможемо», - розповідає Лариса Курманова. Фото: Сергія Аніськова

Музику до вистави «Івасик-Телесик» написав актор драмтеатру Старицького та музикант за сумісництвом Тарас Юровський. На пропозицію від режисерки він радо погодився, адже нещодавно вже мав досвід написання музики до п'єси в одному з українських культурних проєктів.

Музикант розповідає, що перед початком роботи над казкою слухав безліч варіантів та шукав натхнення, але поштовх для цілісної музичної картинки був знайдений в гостях у друга, якому подарували платівку з мюзиклом «Гамільтон» (Бровейський мюзікл 2015 року – прим. автора).

На написання музики, тобто придумування всієї концепції та звучання майбутніх тем,у музиканта пішло півтора тижні, проте основну роботу зайняло саме зведення майбутніх композицій.

Як розповідає Тарас Юровський, складнощі виникали в тому, що для вистави необхідно було написати не тільки музичний супровід, але й повноцінні пісні. Проте текстового матеріалу для них було не багато: класична віршована п'єса Марка Кропивницького не велика за об'ємом. Окрім того, необхідно було адаптувати існуючі рими під сучасний музичний ритм.

«Мені подобаються деякі власні треки, які будуть звучати в мюзиклі, але все одно є розуміння, що на це хотілося би витратити більше часу, - говорить музикант. – Тут необхідно було зрозуміти, яка музика сподобається дітям, адже наша цільова аудиторія – глядач від 4 років. Тому і була постійна думка, як і чим їх можна зацікавити. Якщо казати про жанрову складову мюзиклу, то це трохи класики та українських мотивів, поп-панк, метал, хіп-хоп та рок».

Отже, прем'єра дитячої казки-мюзікла «Івасик-Телесик» відбудеться вже завтра, 3 вересня о 12.00 для маленьких та дорослих глядачів муздрамтеатру Старицького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую