ye-logo.v1.2

Хмельницький обласний художній музей здобув міжнародну премію

Культура 1633
Цього року журі номінувало 24 музеї з 10 країн
Цього року журі номінувало 24 музеї з 10 країн. Фото: Суспільне.Хмельницький/ Ольга Долінська

За нагороду боролися культурно-освітні заклади з десяти країн світу.

Хмельницький обласний музей став лауреатом спеціальної відзнаки «Герої культури слов'янської спадщини» на «ZIVA AWARD-2023» - щорічній престижній міжнародній музейній премії, пише словацьке медіа «Teraz.sk».

Презентація номінантів та церемонія нагородження пройшла в Братиславі, Словаччина. Цього року журі номінувало 24 музеї з 10 країн. Окрім Хмельницького обласного художнього музею, відзнаку отримали ще 6 українських культурно-освітніх закладів.

«Спеціальну нагороду наш музей отримав разом з ще шістьма українськими музеями, котрі у надважкий час війни роблять можливе і неможливе для збереження української культурної спадщини, дбають про людей, підтримують та надихають», - зазначила директорка Хмельницького обласного художнього музею Ольга Долінська у коментарі Суспільному.

Директорка ХОХМ Ольга Долінська у Братиславі на врученні міжнародної музейної премії. Фото: Суспільне.Хмельницький/ Ольга Долінська

Варто зазначити, що премію «ZIVA» заснували у 2012 році. Її вручають найкращим музеям та місцям спадщини слов'янських народів. Цією відзнакою організатори прагнуть поширювати знання про кращі музеї слов'янських країн, концентруючись на автентичній національній сутності і багатстві культурної спадщини.

Читайте також: У Хмельницькому запрошують на фестиваль аматорського театру «Акт Третій. Регіональний»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую