ye-logo.v1.2

Гурт «Чумацький Шлях» під час музичного туру назбирав на пікап для військових

Культура 811
Музиканти відіграли вісім концертів у різних містах України, а також зібрали необхідну суму на придбання автівки для військових
Музиканти відіграли вісім концертів у різних містах України, а також зібрали необхідну суму на придбання автівки для військових. Фото: з фейсбук-сторінки гурту "Чумацький Шлях"

Музиканти відіграли благодійні концерти у восьми містах України, під час яких на аукціон виставляли різні артефакти від військових.

Хмельницька музична формація «Чумацький Шлях» під час нещодавнього всеукраїнського туру збирала кошти на автівку для 54-ї окремої механізованої бригади. Загалом музиканти відіграли вісім благодійних концертів у різних містах України.

Під час виступів артисти проводили благодійні аукціони, на яких продавали передані від військових різні артефакти - кулеметні і артилерійські гільзи, тубуси, музичні інструменти. А суперлотом став тубус від переносного протитанкового ракетного комплексу «Джавелін», котрий був проданий за 16 тисяч гривень на концерті у Хмельницькому. Більшість лотів були розфарбовані патріотичними та авторськими малюнками, які виконала художниця Поліна Строян.

Тубус від переносного протитанкового ракетного комплексу «Джавелін» був проданий за 16 тисяч гривень на концерті у Хмельницькому. Фото: з фейсбуку гурту "Чумацький Шлях"

Кошти «Чумацький Шлях» збирали спільно з благодійним фондом «Фонд Людей». В підсумку вдалося привезти з туру 255 тисяч гривень, за які музиканти вже придбали необхідний пікап. Звіт про роботу, а також відеоподяку від військових музиканти опублікували на своєї офіційній сторінці у фейсбуці.

Зі всеукраїнського туру музиканти привезли пікап для 54-ї окремої механізованої бригади. Фото: з фейсбуку гурту "Чумацький Шлях"

«Ми тепер остаточно знайшли для себе відповідь на питання «Чи доречна музика під час війни?». Ми на власному досвіді побачили, що концерти – це не лише емоційна розрядка, а й можливість допомогти нашим захисникам. Це нас мотивує розвиватись і рухатись далі. У цьому турі на наших концертах були й хлопці, які повернулись з фронту. Хтось на реабілітацію, а хтось у відпустці. Після виступів багато хто підходив і казав, що музика їм потрібна. Так, я розумію, що це не може вилікувати. Але знеболити на якийсь час точно може. В цьому ми переконались і коли виступали з акустичною програмою для поранених бійців у госпіталях», - розповів вокаліст групи «Чумацький Шлях» Сергій Строян.

Читайте також: Зенітні прожектори для роботи ППО: волонтери просять долучитися до збору

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую