FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Jerry Heil, Alyona Alyona, Kola, Павло Зібров, Ірина Білик, Оля Полякова, різдвяні та новорічні пісні: добірка нової української музики

Полякова заспівала різдвяну пісню з донькою Машею. Фото: Youtube

Україномовна версія пісні Ірини Білик "Сніг" увійшла до трендових пісень цього тижня.

Цього тижня українські виконавці випустили понад десять нових різдвяних та новорічних композицій, частина з яких увійшла до добірки.

Українські співачки Jerry Heil, Alyona Alyona та Kola представили пісню “Щедра ніч”.

“Українські традиції мають місце у серці кожного з нас, а Різдво — одне з найголовніших свят, де традиції відіграють величезну роль. Усі ми кожного дня проживаємо страх, біль, втрати, але всі маємо лише одну мрію — зібратись сім'єю за одним різдвяним столом під мирним небом.

Ця пісня саме про те, чого нам так не вистачає у ці дні, про теплі спогади та рідних людей поруч. І хоч кожна з нас з різних куточків України, але те, що нас об'єднує — любов до сім'ї, українських традицій та Різдва”, - йдеться в описі до пісні.

Відео на пісню вже лібрало майже півмільйона переглядів та увійшла до популярних музичних відео.

Також серед трендових пісень цього тижня опинилась і сольна композиція Jerry Heil під назвою “Маланка”.

Як вказано у описі, головна ідея пісні криється в рядках «не посіється страх ні в селі, ні в містах. Нема світла, та жевріє щедрівка на вустах». Адже які б випробування не випали на нашу долю, ми все здолаємо. А зима, в цій пісні, на нашому боці.

“Перший куплет — сьогодення. Тяжка зима, до якої неможливо, здавалося, звикнути, але вже вдруге народ знаходить в собі моральні сили навіть накрити стіл на дванадцять страв і подякувати Богу та Збройним Силам за настання Нового року. Другий же куплет — це вже дійсно народна щедрівка. І це справді — цінність та рідкість, адже всі твори, що нагадували нашому народу про справжнє коріння та традиції, винищувалося радянською владою”, — відмічає Jerry Heil.

Ще цього тижня нову спільну композицію створили Анастасія Прудіус (Kola) та Павло Вишебаба.

Павло Вишебаба – командир відділення ЗСУ у 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша. Крім того, він український поет, музикант і громадський активіст, автор книги «Тільки не пиши мені про війну» перші 15000 примірників якої були продані за 15 днів.


Композиція має назву “Шлях”. Цей вірш про реальну історію кохання на фронті.

"Влітку 2022-го в селі на Донеччині на лінії фронту, яке постійно обстрілювали, я зустрів юну дівчину. "Чого ти тут? Тобі треба негайно евакуюватися", – розповідає Вишебаба

За його словами дівчина обіцяла, що скоро поїде.

“Але я зустрічав її знову і знову. Виявилось, що у неї розгортається кохання з військовим нашої 68-ї бригади, тому й не їде. Я продовжував умовляти: і її, і побратима. Але вона не слухала і залишалася заради коханого, чекала його з бойових виходів. Тож на Різдво я використав останній аргумент: подарував їм цього вірша”, - зазначив автор.

За кілька тижнів вона евакуювалася і тепер у безпеці. Разом із Kola ми розповідаємо цю історію вам."

Alyona Alyona, НКНКТ, Elarm представили сучасну колядку “Ми вас вітаєм”.

“Трек, в якому ми спробували поєднати сучасний хіп-хоп, електронну музику із народною творчістю. Традиційна українська колядка «Зіронька ясна» тепер звучить по-новому”, - зазначають виконавці.

До популярних музичних трендів цього тижня увійшла оновлена пісня “Сніг” від Ірини Білик. Через 20 років з моменту її написання пісня отримала нове життя й нові сенси.

«Я знала, що пісня «Сніг» має продовжувати жити. І небесне провидіння надіслало мені нові слова. В мене виникли настільки сильні емоції, що я знову й знову слухаю оновлену версію легендарної та всіма улюбленої пісні. Бажаю і вам відчути все те, що зараз відчуваю я», — коментує реліз Ірина Білик.

Співак Shumei представив альбом “Комета”.

З восьми треків, які увійшли до альбому, слухачі вже знайомі з піснями «Буревіями», «Пробач» і «Волосся». Також є на платівці п'ять нових композицій:«Комета», «Одні твої очі», «Родимка», «Як зоря», «Капають».


Одночасно з ирелізом альбому співак презентував два відеокліпа на пісні «Комета» та «Як зоря».

Співак родом з Хмельницької області Dima Prokopov разом з скрипалем-військовим Мойсеєм Бондаренком представили пісню “Різдвяна ніч”.


“Різдвяна ніч” – не проста різдвяна композиція. Ця пісня присвячена всім військовослужбовцям, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Вона про шану та вдячність тим, хто вирішив стати на захист Батьківщини та більше не повернеться за різдвяний стіл до своєї родини”, - йдеться в описі до відео.

Дмитро Прокопов зазначає, що не зважаючи на святкову назву це пісня присвячена захисникам, які зараз дають відсіч окупантам.

“У цій пісні все зібрано в кулак. Там є і воля, і сила, і міць, і шана всім, хто боронить державу”, – каже Dima Prokopov.


Оля Полякова з дочкою Машею та авторкою пісень Ольгою Бажаною записали пісню “Різдвяна”.
Маша Полякова є студенткою композиторського відділення Національної музичної академії імені П.І Чайковського та має власний гурт “Шви”.

“У відеороботі артистки приміряли ніжні образи і кожна поділилася своїми різдвяними бажаннями. Так, Оля Полякова просить Бога, щоб люди не розставалися, а щастя знайшло дорогу в дім кожного. Її дочка Маша загадує, щоб у світі перемогло добро і люди плакали лише від щастя, а Ольга Бажана мріє, щоб нарешті настав мир”, - йдеться в описі до відео.

Павло Зібров записав пісню “Олександра”.

“Кожна Олександра по-своєму чарівна, красива та унікальна. Сашеньки, Олександри, Шури - ця пісня для вас”, - написав співак.

Співачка Схожа (Анастасія Мунтяну) записала новорічну пісню “Зимова”.

“Зимова” пісня це суміш моєї віри у дива і надзвичайної любові до зимових свят. Я написала цю пісню, щоб танцювати у снігопад під вуличними золотими ліхтарями із тим, хто може і зірочку з неба. Хочу щоб люди більше вірили у дива. Адже кожного дня відбувається магія”, - зазначає співачка.

Цього тижня два виконавця з Хмельницького завантажили на Youtube пісні, які подавали на Національний відбір писенного конкурсу “Євробачення-2024”, але не пройшли відбір.

Хмельницький співак та блогер Олег Шкарпета (Шугар) презентував пісню “Мавка”.

За словами співачка, він подавав цю пісню до Національного відбору міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024», однак, не потрапив до розширеного переліку виконавців, які змагались за путівки у фінал нацвідбору.

Пісня “Мавка” - це композиція про закоханість до дівчини, яка не дає чоловіку спокійно жити.

Виконавець з Хмельницького Delamer (Денис Мельничук) разом з Vatislove представили пісню “Я хочу бути вогнем”.


“Трек який ми подавали на конкурс Євробачення але на жаль не пройшли. Ми не засмучуємось і йдемо далі.

У ці нелегкі, холодні, інколи морозяні часи нас зігріває вогонь людей, які віддають його нам. Наша пісня закликає ділитися один з одним своїм теплом, своєю любов'ю не зважаючи на статус або ранг людини в суспільстві. Кожний з нас випромінює вогонь, який розгорається в ідею якою ти живеш..”, - зазначили виконавці.

Пісні Марини Полончак періодично потрапляють до трендових відео на Youtube.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про пісню “Весна” гурту “Марина і компанія”. Цього тижня до популярних музичних відео потрапила пісня “Білий сніг”.


"Мрій" - спільна композиція проєктів ADAM та Brykulets.


“Це історія кохання, яка підкреслює інтимність моменту, створюючи атмосферу, де кожен може відчути себе у центрі найніжніших фантазій”, - зазначають музиканти.

Черкаський гурт Spiv Brativ представив нову версію старовинної колядки.


"Що з вечора Ясен Божий народивсь" - ця колядка дісталася нам від наших прабабусь які жили в селі Веремівка Черкаської області. У часи коли навколо темно і сумно звертаємося до традицій і тримаємо зв‘язок з нашими предками”, - розповіли музиканти.

Колаборація двох пост-панк виконавців BaWN та Sudno вилилось в трек "Місто розбитих надій".



Українські виконавці продовжують створювати пісні в рамках музичного шоу «Мультитрек», на якому виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин.

Минулого тижня в добірці на сайті "Є" ye.ua" була пісня від Cheev, яку він створив в рамках шоу.

Цього тижня учасниками були Parfenuik та Mayorova.


Пісня “Don't fuck my brain” – це історія сильної дівчини, яка своєю енергетикою та харизмою зводить усе оточення з розуму, змушує зупинитися й змінює життя. Та попри показову неприступність, вона все ж потрапляє в лабіринти кохання. Однак її прояв почуттів – це отрута, яка вбиває інших, пише видання Музвар.

“Мене поставили в рамки, а я люблю щось складне. За такий короткий проміжок часу потрібно створити достойну пісню. Я отримала класний досвід, зрозуміла, яких знань мені не вистачає, за це дуже вдячна команді. Пісня про емоційні гойдалки, які дівчина може створити хлопцю, вона своєю енергією зводить з розуму та контролює ситуацію. Думаю, що шоу буде тримати глядачів з першого кадру і до фінального виступу”, – коментує Mayorova.

Після успіху пісні “Волошковий цвіт” співачка і блогерка Аліна Жук представила пісню “Ромашки сині”.


Пісня «Ромашки сині» про кохання і ми впевнені,що кожній жінці відгукнуться слова,які вони в ній почують…Текст куплетів пробирає до мурашок передаючи реалії нашої країни,а драйвовий приспів з щемливими словами вселяє віру у світле майбутнє. Це своєрідне продовження “Волошковому цвіту”, але вже з ноткою реальних подій і думок українців

Співачка Ірина Федишин випустила пісню “На Сході нині снігопад”, яку присвятила своєму загиблому брату Роману Климковичу.


“Усім серцем і думками ми сьогодні з нашими захисниками, які захищають нашу Україну. Безмежна вдячність та низькій уклін кожному. Нехай вас оберігає Господь.

Цю пісню я присвячую своєму братові, який поліг у бою за Батьківщину. Та усім, хто віддав своє життя за Україну”, - зазначила співачка.

Український рок гурт "Цвях" заснований талановитим художником, вокалістом, автором текстів, музикантом, якого звуть Сміт (Сергій Лонюк).

Цього тижня гурт випустив пісню "Рукава на спині".


Xsergo - виконавець з Луцьку, який займається музикою з 2020 року.

Цього тижня він представив пісню “Снігопадами”.


Лідер гурту ТОЛ Василь Прозоров представив пісню “Передайте нашим” - основний трек його нового проєкту “Прозак”.

«Цей реліз є основою проєкту Прозак. Саме ідея для написання цього треку зібрала нас. Його створення пройшло декілька «реформ», та лише чергове відвідування зони бойових дій дозволило мені чітко сформувати зміст пісні. Так, він важкий. Так, він нагадує про сьогодення військових на нулі та їхні перспективи в тилу. Але вибору у нас немає. Всі ми сьогодні мусимо є*ошити, щоб завтра це не зробили з нами», - зазначає музикант.


Фіналіст Національного відбору до “Євробачення-2024” Yaktak цього тижня випустив пісню “Попелом”.

“Попелом” - це про дім, який є фортецею для кожної людини. Іноді цей дім хочуть забрати інші... Моя пісня про те, що навіть якщо стежка додому буде засипана попелом, кожен з нас все одно її знайде”, - зазначає виконавець.


А ось минулорічна фіналістка відбору гуцульська співачка FIЇNKA випустила різдвяну композицію “Не журімося”.

“От би на Різдво сталоси диво і здійсниласи наша найзаповітшіна мета.
От би могли зібратись за одним столом всі рідні й близькі.
От би заспівати таку колєду,аби відігнала гет усю біду”, - зазначає співачка.


Етно-рок-гурт ЯРРА презентує альбом "Ліс". 

"Ліс - містичне місце нашого світу. З дитинства він приваблює і лякає, зцілює і залишає спогади які важко забути", - зазначають музиканти.

У добірку увійшов трек "Вогонь і ріка".

Alice Change — співачка, авторка пісень, учасниця «Голосу країни 7». Цього року співачка намагалась пройти у фінал національного відбору до Євробачення-2024.



Цього тижня співачка випустила новорічну пісню “Новий рік тепер самотній”, яку присвятила переселенцям.

Харківський співак Тоні Браско минулого року зібрав 300 тисяч переглядів завдяки пісні “До війни”.


Цього тижня виконавець представив чергову пісню про розірвані стосунки під назвою “Ніяких ми”.

Ще одна новорічна композиція. Discoman випустив пісню “Новорічна”.


“Різдво та Новий рік, особливі свята для кожного з нас. Віра в добро та особливе відчуття дива. Кожна родина, намагається цей час провести разом. Збиратися за одним столом, ділитися своїми думками, розповідати історії, і головне загадувати бажання”, - йдеться в описі до пісні.

Гурт Blooms Corda представив композицію “Снігова сюїти №2”.


“Коли група Blooms Corda тільки розпочинала свій творчий шлях, у нас був задум записувати окремий святковий синґл кожного Різдва. Так свого часу народилася пісня Christmas Goodness, яку ми потім переспівали разом із дитячим шкільним хором.
На жаль, після цього більше різдвяних пісень ми не робили. Але цього року вирішили перезапустити традицію і в ці не надто світлі часи зробити невеличкий подарунок під ялинку для тих, хто нас слухає та знає”, - йдеться у зізнанні музикантів.

Рок-гурт Олега Сливки, який брав участь у 7-му сезоні "Голосу країни, "Висока напруга" випустив дебютний альбом "Генератор".



Також музиканти представили відео на пісню "Вавілон".

Співачка Nichka присвятила пісню «Друже море» "своєму морю, з якимпровела своє найкраще дитинство, і якого я не бачила вже 10 років".


"Ця робота про біль, про силу, про віру та прийняття. В ній закарбоване відображення кожної душі, яка була позбавлена рідного краю, рідного берегу, рідного моря. Друже море, моя бухта Ласпі, ми не бачилися 10 років, але я завжди відчуваю тебе поруч, всю юність пишу про тебе вірші, надихаюся тобою", - зазначила виконавиця.

Виконавець Thekomakoma повернувся до звичного звучання і представив зимову пісню "Серафимко",в якій зазначає, що ангели живуть поміж нас.