ye-logo.v1.2

Jerry Heil, Павло Зібров, «Скай», Cheev, «Мертвий півень», Артем Лоік: Нова підбірка української музики

Культура 1987
Павло Зібров оновив легендарну пісню "Хрещатик"
Павло Зібров оновив легендарну пісню "Хрещатик". Фото: Youtube

Павло Зібров випустив оновлену пісню "Хрещатик" разом з гуртом Kolaba.

Цього тижня кілька українських гуртів презентували концептуальні альбоми. Крім того, з'явились десятки нових композиції.

До музичних трендів в українському сегменті Youtube цього тижня потрапив новий трек від співачки та блогерки Jerry Heil.

Пісня має назву “Три полоски”.

“Три полоси" — мотиваційний поштовх. Адже поки ми мріємо про велике, ми можемо подолати все, що кидає нам життя. Уявіть собі: галасливі собаки, що гавкають позаду вас, лише відволікають, коли ви рухаєтеся вперед до своєї мрії. Трек нагадує нам про те, що треба залишатися рішучими і не дозволяти нічому стати на нашому шляху. Також пісня про сильну віру в себе і свої мрії, незалежно від того, скільки тобі років. Це гімн для тих, хто хоче залишатися молодим душею і продовжувати йти до своєї мети”, — розповіла про новий трек Jerry Heil.

Український співак та півфіналіст «Голосу країни -12» Максим Бородін у травні випустив хіт “Якби не ти”, який зібрав 19 мільйонів переглядів на Youtube. Цього тижня до популярних музичних відео потрапила його нова пісня “Скажи мені”.

«Скажи мені» – це музична сповідь, яка нагадує нам про важливість спілкування, щирості та відвертості у відносинах. Ця пісня – це історія про почуття та вічні сумніви. Він безмежно кохає її. Вона ж та, хто попри будь-які труднощі буде поруч. І лише разом вони здатні подолати, здавалося б, непереборні перешкоди. «Кохання – це те, що надає нашому життю зміст. У цій пісні я намагався відобразити всю глибину почуттів і емоцій, що переповнюють серце, коли знаходиш ідеальну половинку», - каже артист.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила композиція “Волошковий цвіт” від луцької блогерки Аліни Жук.

“Українізований трек про кохання,який не залишить байдужим пооцінювачів бітової музики.Поєднання романтики та драйву,українських висловів та народного виконання.Кожен у цій пісні знайде свої слова,свою історію”, - йдеться в описі під відео.

Ця пісня також увійшла у топ-20 рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam в Україні.

Новий трек Світлани Лободи “Loboda” теж увійшов до трендових пісень тижня.

«Київ-Ніцца» - це історія двох людей, розділених відстанями та обставинами, але назавжди об'єднаних коханням. Історія дівчини, яка втекла з власного весілля до коханого, з яким її об'єднували довгі роки любові та без якого вона так і не навчилася жити”, - написала співачка в описі пісні.

Музикант Влад Чижиков, відомий як CHEEV, родом з Білорусі. Однак, ще минулого року він випустив свій перший україномовний альбом. Навесні 2022 року його пісня “Гарно так” стала мегахітом в Україні.

Цього тижня співак представив кліп на пісню “Більш немає крил”.

“У пісні "Більш немає крил" я вирішив порушити тему емоційного вигорання і безсилля. Вона про те відчуття, коли ти морально вичавлений, а кольори навколо тебе стають не такими яскравими, як раніше”, - прокоментував нову пісню CHEEV.

До українського рейтингу Shazam цього тижня потрапила пісня “Одягнула сукню” від фіналіста шоу "Голос країни" співака Pauchek (Тьома Паучек).

“Осінь завжди славилась на сезон весіль. Я працював колись звукорежисером ведучого весілля і багато чого згадую”, - зазначив музикант в описі пісні.

Гурт “Скай” представив пісню “Вибачай”.

“«Вибачай» - це саундтрек до всього що зараз нас оточує.. Погода, атмосфера, настрій, війна, туга, стосунки між людьми в складний період. Не існує ідеальних людей. Кожен робить помилки. Жити - це помилятися, але не зупинятися на шляху до мети, до мрії. Усвідомлення помилки та вибачення властиве лише зрілій особистості, не обов'язково по рокам, а по рівню розвитку свідомості й досвіду в процесі життєдіяльності. Зараз війна, усім не легко і ніхто не знає, що буде завтра. Варто цінувати те, що маєш і тих, кого маєш”, - йдеться у описі під відео.

Співачка K.E.D.R.O.V.A (Женя Кедрова) презентувала свій новий сингл Narkotyk.

У минулому дівчина була топмоделлю, брала участь у Тижнях моди в Лондоні, Нью-Йорку, Мілані, Парижі, Токіо, співпрацювала з DIOR, John Galliano та іншими світовими брендами. Довгий час вона мешкала в Японії, а після повернення до України змінила подіум на музичну індустрію. Спершу працювала ведучою ранкового шоу на радіо Europa Plus, а потім вирішила створювати власну музику.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про її пісню Vsesvit

Виконавець Parfeniuk (Ілья Парфенюк) представив цього тижня сингл “Мала”.

В описі йдеться про те, що це головна пісня для Тік-ток серіалу, який знімає співак, а сам трек присвячений його головній музі.

Раніше до трендових відео потрапляла інша пісня цього виконавця під назвою “Провела екскурсію”.

Midgard – незалежний метал-гурт з центру України зміста Канів, створений у грудні 2015 року Климом Апальковим. Спочатку позиціонувався як “one-man band”, але швидко перетворився на повноцінний гурт.


Цього тижня гурт представив пісню “Промінь”.

Минулого року співачка Схожа (Настя Схожа) виконала пісню “Не продам” разом з репером ХАСом. Цей трек зібрав понад мільйон переглядів на Youtube.


Зараз Схожа випустила пісню “Від чуття”.

Як пише видання Лірум, київський інді-гурт renie cares випустив дебютний альбом “Легка нестерпність буття”, до якого увійшло 9 треків і три скіти. Над цим релізом гурт працював більше року.

За словами виконавців, альбом легка нестерпність буття — це музичний твір-запрошення у світ власних думок та рефлексій, де кожна нотка є кроком у власному пошуку ідентичності у світі симулякрів.

Гурт каже, що альбом побудований так, що є питання і запропонований напрямок, куди з цими питаннями піти. Дев'ять пісень розділені на три блоки скітами — цитатами з «Ідентичності» Мілана Кундери, які зачіпають питання любові, страху, смерті, свободи й, власне, ідентичності. Кожна цитата за допомогою питання створює атмосферу для рефлексії, якою авторка намагається поділитися зі слухачем.

Пісня лнб, натхненна віршем Василя Стуса «Мені здається, що живу не я…».

Легендарний український рок-гурт “Мертвий півень” випустив пісню “Камаради”, яку присвятив українським артилеристам.

"Камаради" - це подяка українським артилеристам і ракетникам, які щодня рятують наші життя. Це весела військово-батярська пісня в настрої баварського застілля, де звучить навіть справжній йодль альпійських пастухів.

Репер Артем Лоік презентував трек “Література”. В цей раз виконавець відійшов від теми війни і зробив мотиваційну композицію.

Love, Mary народилася у Ковелі, але вже довгий час живе в Києві. Музика з нею з дитинства: дівчина сім років грала на скрипці, перші тексти написала у вісім-дев'ять років.

Цього тижня співачка презентувала пісню “Білі доріжки”.

“"Білі доріжки" – це історія про стосунки з людиною, яка має залежності. Фізичний потяг та примарні надії на краще змінюються повним розчаруванням і агресією - саме це співачка показала у своєму кліпі через емоції та танцювальні рухи”, - зазначила співачка.

Вінницький хардкор-гурт Sick Solution записав спільний трек з франківським постпанк-виконавцем Sad Novelist.

Трек нащивається “Ацетоновий хрест”.

Харківській реп-гурт NAPEREXRESTI записав пісню «Діти війни».

“Це думки вголос кожної дитини, яка відчула на собі жахливі наслідки війни. Для яких слово «війна» стало жахом. Та головна задача цього треку зовсім не у словах, це наш поклик до спільної. Цим треком ми закликаємо вас не бути байдужими до долі постраждалих дітей, адже кожен з нас колись був дитиною”, - йдеться в описі до пісні.

Львівський романтичний співак Kosmirak (Василь Космірак) раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його пісня “Моя мелодія”, про яку писав сайт “Є” ye.ua" раніше, зібрала майже 150 тисяч переглядів на Youtube.

Цього тижня він випустив пісню про розставання “Серце”.

Олександр Злотніцький (drimandr) представив пісню “Комфорт” про те, як позбутись неприємних спогадів.

Гурт Black Balloon було засновано 2012 року у Києві. Наразі до складу входять двоє учасників-засновників: вокалістка Аля Шандра та гітарист Олексій Бондаренко. У дискографії гурту англомовний мініальбом I Have Won (Actually Not), що вийшов у 2015 році. У 2017 році гурт почав писати музику українською.

Цього тижня гурт випусти відео на свій перший за шість років сингл «Намалюю».

“Ця робота - про настрій, про спогади, про ті прості речі, які навіть зараз мають силу зробити життя трохи яскравішим”, - зазначили музиканти.

Раніше сайт “Є” ye.ua" писав про виконавця Baryk (Андрій Баричук), чия пісня “Моє серце” потрапила у топ-100 популярних пісень у застосунку Shazam в Україні.

Зараз музикант випустив композицію “Дивлюсь на щастя”.


Репер Libenson презентував концептуальний альбом “Місто Q”.

«Місто Q» – це вигадане місце, в якому одночасно переплітаються різні персонажі та долі. Але всі вони об'єднані однією метою – відстояти честь свого «дому».

Окрім, Libenson у запису альбому взяли участь купа виконавців, які стали мешканцями міста.

Місто поділено на будинки, тобто кожен з артистів відповідає за свій дім. За концепцією релізу в місті існує чотири угруповання: хулігани (YungKerya, PYTHON, Tec-1Flair), модники (TONYMO, blessbaby, elarm), бандити (OTOY, нестор, Dofamin) та романтики (Tery, Golubenko, Nadeen), пише rap.ua.


Окремої уваги заслуговує спільна робота з Отоєм, яка відкриває альбом та занурює у вигаданий всесвіт.

"Panstvo" - це перший реліз гурту Reve ta Stohne після майже чотирирічної перерви і загибелі нашого вокаліста Максима Остяка на російсько-українській війні. Також це наш перший кліп за весь час існування Reve ta Stohne.

“Початковій версії пісні насправді вже багато років, але вона несподівано зрезонувала з війною й настроями в українському суспільстві за посилом і сумішшю стилів. Тому після деяких доповнень та змін, вийшла така характерна для нас авангардна гостросоціальна мета-байрактарщина”, - зазначили музиканти.

Новий трек записав виконавець Watsebha (Юрій Вацеба), який виконує пісні англійською та українською мовами.

Його нова композиція - “Someone Said”.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про його композицію No Troubles, яка потрапила до популярних музичних відео на Youtube та рейтингу Shazam.

Завершить підбірку спільна робота гурту Kolaba та Павла Зіброва на пісню “Хрещатик”.

"Хрещатик" втілює в собі душу та енергію самого Києва, де переплітаються минуле і майбутнє, традиції та інновації. Ця пісня — це глибокий погляд на історію та сучасність міста, який перетинається з неймовірною музикою Павла Зіброва і потужним текстом Юрія Рибчинського, що не втрачають своєї актуальності. Історія "Хрещатика" розповідає про відданість, силу духу та віру в майбутнє.

Новою версією хіта "Хрещатик" ми хочемо розширити горизонти цього шедевра, який викликає глибокі почуття та враження. Цей трек є символом єднання та гордості для кожного українця та тих, хто любить та цінує багатство культурної спадщини”, - йдеться в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую