ye-logo.v1.2

Kalush Orchestra, Макс Барських, Анна Трінчер, Wellboy, Тіна Кароль та пісні з відбору до Євробачення: добірка тижня

Культура 1909
Нова добірка української музики
Нова добірка української музики. Фото: kanaldom.tv

Христина Соловій цього тижня презентувала збірку різдвяних пісень.

Українські музиканти продовжують активно презентувати нові пісні, в тому числі присвячені різдвяним та новорічним святам.

Перше місце серед популярних музичних відео на Youtube цього тижня зайняла нова пісня Анни Трінчер під назвою “Колоски”.

Відео вже зібрало 600 тисяч переглядів.

“Як казала моя бабуся «Жінки розквітають на початку стосунків та по їх завершенню». «Колоски» - денс-поп трек, який запалює жіночі серця у складні періоди життя”, - йдеться в описі під відео.

Також серед популярних музичних відео цього тижня опинилась нова пісня Марії Довгаюк (Domiy) під назвою “Нагадай”.

«Як то любити?» - на перший погляд просте, але одне з найголовніших питань нашого життя. Людині потрібна людина, щоб отримати відповідь. Саме про це вам нагадає моя пісня… “, - зазначила авторка в описі до пісні.

Новий кліп переможців Євробачення-2022 гурту Kalush Orchestra теж увійшов до популярних музичних відео цього тижня.

Композиція має назву “Це любов”.

“Ця пісня про кохання - найважливіше почуття, яке здатне змінити світ. Коли ти не бачиш нікого навколо, ти відчуваєш, що твій партнер - єдиний. І навіть у найскладніші моменти або короткий час, коли ви не разом зі своєю парою, ви все одно відчуваєте, що кохання справжнє, і це кохання всього вашого життя”, - зазначають музиканти.

Wellboy випустив перший кліп після завершення конфлікту з лейблом, в якому виконавець програв суд та вимушений був сплатити компенсацію. Після чого, співак уклав мирову угоду з лейблом і продовжив творчість.

“Хочу, щоб кожен, хто послухає пісню - усміхнувся. Нехай пісня випромінює промені добра та зігріває серця моїх прихильників”, - йдеться в описі до пісні “Життя”.

Міша Аверін та Нікіта Чурсанов створили пісню “Вона” для виконавця Samchuk.

Цей трек увійшов теж до переліку трендових цього тижня, а також увійшла до топ-20 українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Раніше сайт "Є” ye.ua” писав про успіх композиції “Квітка” дуету Сhursanov & Averin. Пізніше вийшли пісні “Лелека”, “Дівчина”, “Відлюбилося”.

Музикант Влад Чижиков, відомий як CHEEV, родом з Білорусі. Однак, ще минулого року він випустив свій перший україномовний альбом. Навесні 2022 року його пісня “Гарно так” стала мегахітом в Україні.


Цього тижня він представив пісню “Перший день”, яка була записана під час шоу “Мультитрек”, коли виконавці разом з ведучими Володимиром Дантесом та Дашою Кубік, а також саундпродюсерами стикаються з різними випробуваннями та спільно створюють нові пісні в умовах обмеженого часу. ...

Дует RAPHAiL та KOVALEVSKiY утворився у 2022 році. Спочатку Віктор (KOVALEVSKiY) працював у торгівлі, володів шоурумом, а Рафаїл (RAPHAiL) був барбером у власному барбершопі. Але, як зізнаються самі хлопці, вони все життя марили музикою.

Минулого року сайт “Є” ye.ua” писав про першу їх пісню “Але Але”. Пізніше їх пісня “Чаклун” потрапила у рейтинг популярних пісень застосунку Shazam в Україні.


Цього тижня до рейтингу Shazam увійшла їх нова композиція Don't lie.

Ще одна композиція з рейтингу Shazam - пісня “Мова” від репера Burla.

“Трек розповідає про незламність та бойовий дух українців! Пісня “Мова” зроблена Максимом Бурлою разом з Сергієм Рановим "RUNSTAR", - йдеться в описі пісні.

Співачка Христина Соловій представила альбом "Різдвянії сни", до якого увійшло чотири композиції: "Народився Бог на санях", "В зеленім ліску", "Маланка" та "Ци дома дома білий молодче.

"Цього релізу не мало бути з різних причин. Але те, що мені все-таки вдалося, попри все, його записати і видати — моє маленьке різдвяне диво. Тож ділюся з вами "Різдвяними снами". Забирайте і грійтеся. Відправте близьким та далеким своїм. Хай це Різдво для всіх нас буде у свідомості і зв'язку з нашим корінням. А дії та помисли — линуть до тих, хто захищає нас, нашу землю, культуру, традиції", - зазначила Соловій на своїй сторінці у Facebook.

«В зеленім ліску» — давня дівоча щедрівка. До 1700 року в Україні свято Нового року відзначали на початку березня, ближче до весняного сонцестояння (22 березня за сучасним стилем). Тому в щедрівках трапляються тексти про приліт ластівки, зозулі, павочки.

Українська співачка Тіна Кароль та гурт PROBASS HARDI, автори треку “Добрий вечір, ми з України” випустили спільну роботу. Нова версія стародавньої української різдвяної щедрівки "Ой, сивая тая зозуленька" тепер оновлена.

“Ми хотіли поєднати етно код з актуальним звучанням сьогодення, у такий спосіб передати нащадкам незмінене, автентичне першоджерело національного українського фольклору та приправити це все потужним електронним звучанням, - говорять автори.

Нова робота розпочинається з оригінального звучання народної пісні і поступово трансформується в сучасній музичний твір. Саме поєднання етно та техно символізує проростання давнього коріння в молоді паростки.

15 грудня розпочалося голосування за 11-го фіналіста нацвідбору Євробачення-2024. Опитування проходить у застосунку Дія, а переможець нацвідбору боротиметься за право представити Україну на 68-му Пісенному конкурсі в Мальме. Свої пісні представили дев'ять кандидатів на участь у фіналі. Голосування триватиме до 21 грудня.

Змагається за місце у фіналі і співачка з Нетішина Анастасія Завадська, у конкурсі вона виступає під ім'ям KRYLATA. Перший успіх співачки прийшов із треком «Генератор», який став популярним у TikTok. У Нацвідборі Євробачення-2024 KRYLATA виступає з піснею «Queen».

Як зазначає сама виконавиця у презентаційному відео в Дії, історія її пісні про силу жіночого характеру та силу захисту особистих кордонів.

І ще кілька цікавих композицій, які сперечаються за останню путівку до фіналу національного відбору.

Катерина Гуменюк, українська співачка, родом із Донецька. Почала займатися вокалом у три роки, у сім років випустила перший сингл під псевдонімом Ассоль. Артистка брала участь у телешоу «Х-Фактор» та «Голос країни».

У 2020 році співачка вже брала участь у національному відборі на «Євробачення». Влітку 2023 року вона змінила сценічний псевдонім на SWOIIA.

У відборі представлена її пісня «Little Angels».

Нещодавно сайт “Є” ye.ua” писав про дуетну пісню співачки з NK.

Анна Корченова (Anka) родом із Києва. Пише пісні собі та іншим артистам. З трьох років грає на сопілці. Декілька років тому запустила свій проєкт KORCHENOVA, за 2022–2023 роки випустила 13 пісень.

На конкурс співачка представила пісню “Палала”.

І ще одна конкурсна пісня - це композиція Sadness від родинного гурту KARYOTYPE.

Міша Крупін з проєкту “Корупція” презентував міні-альбом “Перша леді”, до якого увійшли п'ять композицій. Чотири пісні - це україномовні версії старих хітів, наприклад, пісня “Красный бархат” в україномовній версії отримала назву “Я знову у Харкові.

Заглавна композиція з альбому “Перша леді” присвячена таємничій коханій співака.

Також цього тижня вийшла нова композиція від харківського гурту Kavabanga & Depo & Kolibri під назвою “Зорі”.

Гурт “Хейтспіч” презентував трек “Маленька пісня”. І цей трек - ремейк пісні гурту, яка вийшла у 2019 році і була присвячена вбивству 5-річного Кирила Тлявова поліцейським Іваном Приходьком, що сталося наприкінці травня 2019 року.


«Ми довго думали над її доречністю в сьогоднішньому контексті. Та все ж імпотентність судової системи з її жалюгідними виродками не залишили місця для сумнівів. Скільки б не було вкинуто грошей на приглушення розголосу і відбілювання учасників подій: Іван Приходько — все ще вбивця. Аваков — все ще чорт», — описують реліз виконавці.

Гурт «Джозерс» і львівський репер і музикант Паліндром (Степан Бурбан) випустили пісню «Таблетки».

Це трек про так звані межові стани, коли врятувати від проблем і тривожних думок можуть тільки рецептурні ліки, пише видання “Слух.медіа”.

Наскрізна тема треку — самообман і стан, у який впадає людина, намагаючись «тримати фасон» у суспільстві. Щоб маска міцно трималася на обличчі й нав'язливі думки не дзвеніли у голові, доводиться вживати ліки.

«Для мене ця пісня розкривається фразою “…я пропав між відпустками й затримкою зарплат” — це не про робочу рутину, до якої всі з часом звикають. Це про бажання загубитись у будь-чому монотонному, злитись з текстурами, аби уникнути внутрішніх діалогів про речі, які справді потребують уваги. Таблетки — це скоріше метафора на самообман», — коментує Сергій, вокаліст «Джозерс».

До рейтингу Shazam в Україні цього тижня потрапила й пісня виконавця Yogen. Над відеокліпом на пісню “Я буду тим” працював режисер Макс Сало, який співпрацює із топовими українськими артистами (Злата Огневич, Без Обмежень).

За сюжетом відео, артист викрадає дівчину, відвозить дівчину в ліс та викопує яму… Як виявилося - це креативна пропозиція руки та серця.

Співак Oks представив пісню “Татові”.

"Татові" - історія тривалістю в життя. Цей трек я присвячую своєму татові, який раптово помер. Я не встиг попрощатись з ним, не встиг промовити важливі слова...
Пісня дуже складна, дуже чуттєва, щоразу коли співаю її щось всередині мене помирає.
Це велика втрата моєї родини, рана, яка ніколи не загоїться. Це мій маніфест”, - зазначив співак.

Також пісню присвячену батьку заспівав і Сергій Лазановський

"Цією піснею я хочу подякувати своєму татові за те безтурботне дитинство, яке в мене було, за підтримку та розуміння в юності, за мудрі поради в дорослому житті. В народі говорять, що чоловік повинен за своє життя збудувати дім, виховати сина та посадити дерево. Саме це проживає наш герой у даній відеороботі.

Пісня "Тато" зараз є особливою, адже так багато татусів захищає нашу неньку Україну від ворога, який окупував частину наших територій", - зазнчається в описі до відео. 

Виконавець Chekson представив трек “Екстазі”.

“Екстазі - це історія про людей, чиї долі було понівечено церковнослужителями. Їм давали торкатись священного письма але роздягали очима, їх примушували сповідатись за розпусту, яку вчиняли над ними же. Це було завжди, починаючи з зародження інституту релігії, але масштаби цієї проблеми не привертали уваги до перших серйозних задокументованих випадків у Пенсільванії і Алабамі. Зрештою акти сексуального насильства в тому числі і над неповнолітніми були зафіксовані і в Україні з 2009 по 2017 роки. І може ми не все знаємо, бо мало хто повірить у те що священник може вчинити таке. Але коли наступного разу довіряєте людині, яка допомагає вам спілкуватись з Богом, то двічі подумайте чи дійсно вона представляє саме Його у цій бесіді”, - зазначив виконавець в описі до відео.

Всі зображені у кадрі персонажі - вигадані, наркотичні препарати є сукупним образом відносин між жертвами та священиком-ґвалтівником, що веде свою паству.

Минулого року Chekson разом зі співачкою Схожа випустили пісню “Жовтий князь” по мотивам роману Василя Барки.

Музикант Сергій Бабкін вперше записав пісню з дружиною Сніжаною.

Автором музики для пісні “Магія” виступив Сергій Бабкін, а над словами співак працював спільно зі своєю дружиною. Сингл увійде до майбутнього альбому “Лютий”, вихід якого заплановано на 23 лютого 2024 року. Одночасно з синглом вийшло і відео до нього. Вперше в творчій кар'єрі виконавця його відео-робота була створена за допомогою штучного інтелекту.

Нещодавно до трендових музичних відео на Youtube та до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапила композиція “Душу” від співачки Oxana Trach. Цього тижня співачка представила різдвяну композицію “Серце”.

“Різдвяні свята завжди були моїм улюбленим періодом в році. Я завжди, ще з листопада, починала трохи зарано готувась до Різдва, бо для мене це свято магічне. І зараз, з кожним роком стаючи все свідомішою, я розумію як важливо зберігати ці традиції, бо за них боролось не одне покоління. В кліпі використані архівні кадри з репортажу про "Арештовану коляду" 1972 року, коли було заарештовано багато представників української інтелігенції. Також - сучасні кадри святкування Різдва українськими військовими”, - йдеться в описі до пісні.

Якось троє львівських авантюристів об'єднались у гурт під назвою «Мікрохвилюєшся». Їхній девіз: «відчуй нотки тривожності разом з нами. Це нормально, ти мікрохвилюєшся».

Цього тижня музиканти представили повну версію дебютного синглу “Бувай” та відео до нього.

Музикант-інструменталіст Стас Корольов в дуеті з Євгенієм Дубовиком виконали переспів пісні Веаюфром гурту ВГНВЖ.

У виконанні Корольова трек називається “Людина миру”.

Рок-гурт “Мертвий півень” записав пісню “Телесик”.

“Телесик - наша нова пісня пісня на вірш Юлії Мусаковської. Ці рядки 2015 року Юлія присвятила першим жертвам революції Гідності - Сергію Нігояну і Михайлу Жизневському - нині вони пронизливо відлунюють не лише про Небесну Сотню, але й про небесні тисячі крутих українців, які загинули в російсько-Українській війні”, - зазначають музиканти.

Гурт “Molodi” представили пісню “Краплями”.

“У пісні «Краплями» наші романтичні спогади з особистого життя перетворюються на історію головного героя треку. Він їде під дощем темним містом. Краплі стікають по склу, мов сліди минулого. Ліричний герой відчуває тугу за стосунками, які скінчились. Він згадує минулі дні та ночі, які колись були наповнені коханням і щастям, і відчуває непереборне бажання знову відновити втрачений зв'язок. Озираючись назад, ліричний герой сподівається, що кохана людина ще раз зігріє його серце”, - розповіли музиканти,

Миколаївський рок-гурт “Сусіди Стерплять” українізувався і тепер перевипускає свої пісні вже українською. Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про пісню “Залежність”, в якій розповідається про нездорові відносини між чоловіком та жінкою.


Пісня “Закохалась” це українізована версія найбільшого хіта гурту Сусіди Стерплять – “Влюбилась (Руки на шее)”. Під час написання першої версії пісні ми не мали технічної можливості і достатньо знань щоб втілити всі свої задумки в життя. Тож ми повністю переробили звучання пісні зробивши його саме таким яким ми хотіли бачити її завжди. До того ж переклавши її українською”, - зазначили музиканти.

Співачка Tarabarova представила пісню “Завдяки тобі”.

За словами співачки, ця пісня «новорічна поштова листівка»

“Благаю – не забувайте про тих, завдяки кому в нас буде цей новий рік. Наберіть рідних, знайомих – просто подякуйте їм”, - зазначає співачка.

Молодіжна співачка Vioria (Віолета Шумар) вирішила відійти від звичного образу та заспівала трек “Кривава вечірка”.

Звук робив саундпродючер Апатія, який робить музику для пісень “Структури Щастя”.

Пісня Макса Барських Soldier стала офіційним саундтреком документального фільму про війну «Довга Доба». Майбутня кінострічка від режисера Алана Бадоєва з'явиться на широкому екрані вже в лютому 2024 року.

«Я написав пісню Soldier майже тоді, що й пісню «Буде весна»… Цей трек — заклик до світу від імені усіх українців. Вона розповідає історію народу, що прокинувся зранку й опинився у війні. Хай Soldier нагадує кожному з нас, що ми на своїй землі. І кожен з нас має зробити свій внесок у спротив, бо тут наше коріння і тут наш дім», - коментує майбутню прем'єру співак.

“Документальний фільм «Довга Доба» створено з 200 годин хроніки виживання, спротиву і життя українців під час перших місяців повномасштабного вторгнення. Герої стрічки прокидаються у перевернутому, страшному світі. Вони стають свідками вибухів, будинків у вогні та смертей людей. На очах глядача герої прощаються з рідними домівками, ухвалюють важкі рішення, стикаються віч-на-віч із наслідками війни. Ця документальна подорож життям українців під час війни — кіно, яке знімали наші герої на свої ґаджети. Унікальне свідчення трагічних подій і злочинів росії очима українців. Деякі герої фільму ніколи не побачать його у кінотеатрах, і саме тут задокументовані їхні останні слова… А деякі продовжують свою боротьбу й донині. Та врешті-решт, війна триває, а значить, триває і наша довга доба”, - йдеться в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую